Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Unirea Dej 3-1 (1-1), într-o restanță din Liga a 3-a! Victorie mare și „remontada” pentru “alb-negri” împotriva pretendentei la promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia a învins Unirea Dej, în meciul restanță din etapa a 3-a a Seriei a 9-a din Liga a 3-a, scor 3-1 (1-1), vizitatorii pierzând primul meci din actuala stagiune, după 4 victorii la rând.

O victorie uriașă a trupei conduse de Adrian Bicheși, ce a început partida cu 4 juniori în primul unsprezece.

*Bicheși: „Un pas mare în plan moral!”

O victorie care contează enorm în economia campionatului, mai ales că am realizat-o împotriva unei echipe cu pretenții, neînvinsă până la acest duel. Un pas mare în plan moral, cred că o să căpătpm încredere și putem spera astfel să ieșim din lupta din subsol. Comparativ cu celelalte întâlniri, ne-am regăsit unitatea de grup. Am reușit să strângem rândurile, așa cum am făcut-o de fiecare dată„, a precizat Adrian Bicheși.

Ocupanta locului secund a început bine, deschizând scorul prin Giurgean (16), însă egalarea a survenit rapid, după două minute, când la centrarea lui Fetița, Kereky a deviat nefericit în propria poartă. Evenimentele s-au succedat în favoarea “alb-negrilor” la reluare. Mai întâi, vizitatorii au rămas în inferioritate prin eliminarea lui Vomir (52), iar misiunea dejenilor s-a complicat mult după ce căpitanul Selagea (67) a întors tabela, prin transformarea unui penalty (henț). M. Codrea (88) a închis tabela, cu un șut în colțul lung, parafând o spectaculoasă ssrăsturnare de situație. Un succes așteptat precum apa în deșert de amfitrionii, ce respiră mult mai ușorați după ce au furnizat această surpriză, venită după trei eșecuri consecutive. Un rezultat ce convinde de minune conjudețenilor de la CSO Cugir ce îți mențin avansul de trei puncte în ierarhie. Albaiulienii au depășit un mare hop, iar sâmbătă urmează un nou examen intern, cu Avântul Reghin, al 5-lea meci disputat în două săptămâni.

*3-1, MIN. 88: M: CODREA, singur cu portarul, a finalziat în colțul lung, după o pasă filtrantă de la Circov

*2-1, MIN. 67: SELAGEA a transformat un penalty, șut în dreapta portarului, după un henț în careu făcut de Al. Blaj

*1-1, MIN. 18: KEREKI deviază nefericit șutul-centrare trimis din flancul drept de Fetița

*0-1, MIN. 16: GIURGEAN, excelent lansat în adâncime de Cocian, trimite plasat pe lângă Dr. Pop

*Vomir a fost eliminat în minutul 52!

În minutul 52, Vomir (Unirea Deja) a fost eliminat după ce a văzut al doilea galben (un altul primit în prima repriză). Din lovitura liberă de la 17 metri, șutul lui Al. Giurgiu a fost respins de portar în corner. A. Pop (59), abia intrat în teren  a trecut de doi adversari și a tras puțin peste transversală. Oaspeții au solicitat și ei o lovitură de pedeapsă, după ce Frăsineanu (71) a fost buscolat în careu. Ocazie mare Fetița (86) -șut în diagonală puțin alături.

Prima ocazie a meciului, Frăsineanu (8) – șut din unghi, paradă Dr. Pop, ce a respins în corner. În minutul 17, Cocian a tras de la marginea careului, în diagonală, puțin pe lângă bara dreaptă. Al. Blaj (36) a tras de la 18 metri, Dr. Pop a respins peste transversală. Circov (45) – șut din lovitură liberă în plasa laterală, fiind acrodat corner

Unirea Alba Iulia: Dr. Pop –Zsigmond, S. Fulea, V. Codrea, Circov – Bârdea (77, F. Morar), Selagea –   Haj,  Fetița, An. David (49, Al. Giurgiu) – M. Codrea (90, N. Rus); rezerve Sîntoma,  Adam.Bakcsi, Dehelean, M. Dăscălescu jr, Terna. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Unirea Dej: Tudose – I. Rus, Kereki, Vomir, Al. Papp – Frăsineanu, Cocian, Chira (70, B. Pop), Al. Blaj – Fl. Blaj, Giurgean (58. A. Pop); rezerve Toderean,  Peter, Ad. Câmpan, Lăcan, Mate, Meszaros, Sabo. Antrenori Dragoș Militaru și Eusebiu Șuvagău.

Avertismente: Bârdea (30), Circov (69), V. Codrea (73)/ Kereky (62)

Alb-negrii” încearcă să strângă rândurile după o perioadă tulbure, cauzată de pandemia de coronavirus, și să stopeze o formație cu pretenții declarate la promovarea. O întâlnire al cărei rezultat este așteptat cu sufletul la gură și sub Drăgana de liderul CSO Cugir ce are trei puncte avans în ierarhie, raportat la trupa dejeană.

Albaiulienii nu se simt deloc confortabil după cele trei înfrângeri la rând, două în campionat (2-3 cu Unirea Ungheni și 1-2 la Ocna Mureș) și alta în Cupa României (0-2 cu Viitorul Șelimbăr, acasă), asta întrucât problemele de lot și oboseala acumulată frământă în continuare efectivul.

Gazdele au fost obligate să suporte un program încărcat cu 5 meciuri în două săptămâni, după confruntarea de astăzi urmând disputa internă de sâmbătă, cu Avântul Reghin. Unirea Dej are maximum de puncte după 4 runde, clasându-se pe poziția secundă a ierarhiei. Formația pregătită de fostul unirist Dragoș Militaru a reușit să întoarcă duminică rezultatul la Ungheni, impunându-se cu 3-1 într-un alt duel al Unirilor.

Arbitri Cr. Moldoveanu (Sf. Gheorghe), R. Nistoran (Reșița), M. Tunsoiu (Șinca Nouă) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), Ov. Tâlvan (Sibiu),

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8024]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea