FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 2-0 (1-0) | „Alb-negrii” imbatabili în derby „de Alba”! „13”, rundă cu ghinion pentru găldeni

Pentru Unirea Alba Iulia disputele cu conjudețene reprezintă medicamentul perfect pentru depășirea momentelor de criză, “alb-negrii” făcând legea în disputele cu grupările din Alba în 2018. Așa a fost și cu gruparea găldeană, în care uniriștii s-au impus scor 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Ionuț Grozav, fratele mai mare al internaționalului Gicu Grozav și Claudiu Oara, în prelungiri. A două victorie internă a turului pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care a făcut schimb de locuri cu adversara, ce venea după trei succes la rând.

“Alb-negrii” au deschis scorul în minutul 17, după reluarea cu capul a lui I. Grozav, la un corner executat de P. Păcurar. În prelungiri, în minutul 90+2, Cl. Oara, intrat în teren în actul secund a finalizat din apropiere la centrarea lui Al. Giurgiu.

ELIT

*1-0, MIN. 17: I. GROZAV a marcat cu capul, din 7 metri, sub bară, după un corner executat de P. Păcurar de pe partea stângă

*2-0, MIN. 90+2: Cl. OARA a împins balonul în plasă din apropiere, la șutul centrare trimis de Al. Giurgiu

La reluare, prima acțiune notabilă, P. Păcurar (47), a cărui centrare nu a fost ajunsă de Vitinha, ce a încercat să reia cu capul. Al. Giurgiu (53) a tras de la distanță, iar D. Lupșan a respins, din plonjon, cu capul, în corner. Ratare mare a Industriei, Cioară a trimis pe lângă poarta goală (55), din 14 metri, la o minge lungă și o ezitare a portarului Sporea. P. Păcurar (58) a șutat mult peste transversalp, la centrarea lui Davidaș. Cl. Oara (73) a trimis mingea în plasă, gol anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 89, portarul Iancău a urcat în careul advers, libera lui Cioară fiind reluată alături de Haiduc

Partida are o asistență redusă, în jur de 300 de spectatori. În minutul 12, prima oportunitate a jocului, Vitinha șut de la 20 de metri, pe lângă bara stângă. Selagea (14) a trimis peste din 12 metri. Uniriștii au deschis scorul, iar Boancă (19) a avut egalarea în gheată, dar a tras peste

Echipe de start:

Unirea: Sporea – F. Morar (84, L. Dan – la debutul în Liga a a 3-a), Potopea, I. Grozav, Vitinha – Davidaș (88, Cr. Păcurar), Al. Giurgiu, Selagea, P. Păcurar – S. Mureșan (69. Cl. Oara), An. David (59, Tat); rezerve Căt. Suciu –   Goguța, Scrob. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Industria: Iancău – Fl. Schiau, Haiduc, S. Fulea, Boancă – D. Lupșan – Frențiu (62, Baghiu), Al. Costea, Cernea, Adam (74, Gergely) – Cioară; rezerve Lepădat –D. Sîrbu, Bedelean, D. Stoia, M. Cristea. Antrenor Paul Ciucă.

Avertismente: An. David (20), S. Mureșan (45) / Cioară (25), D. Lupșan (32)

Unirea Alba Iulia nu a pierdut în ediția anterioară în disputele cu conjudețenele, iar în acest sezon a înregistrat o remiză cu Metalurgistul Cugir și o victorie, 3-1 la Ocna Mureș, pe lângă duelul din Cupa României, cu Industria Galda. De altfel ultimul eșec de acest gen al „alb-negrilor” s-a înregistrat la Galda de Jos, în 18 martie 2017, scor 0-1, gol marcat de D. Lupșan.

 

Arbitri: V. Florescu, R. Ciuraru (ambii Sf. Gheorghe), Z. Biro (Belin) Observator V. Popa (Bistrița), Cr. Gîț (Deva)

Absențe vor fi în ambele distribuții: Cl. Marcu (răcit), R. Ivan (în această perioadă în probe la Concordia Chiajna), respectiv R. Moga – accidentat, Puha – șanse reduse de recuperare, R. Trif – suspendat (revine S. Fulea), Boancă și Baghiu – probleme de sănătate, dar probabil vor fi în lot.

Industria și-a revenit miraculos din pumni, a depășit pasa proastă, a legat trei victorii la rând, record pentru Alba, și are un moral excelent, în vreme ce echipa pregătită de Adrian Bicheși, din pretendentă la Liga a 2-a, a alunecat în anonimat, cu o serie dezamăgitoare ce cuprinde un singur succes (la Ocna Mureș) în ultimele 11 jocuri oficiale și două insuccese succesive. Schimburi de jucători între cele două combatante au existat de-a lungul anilor, în vara trecută S. Mureșan cu juniorul Adam a ținut capul de afiș al transferurilor în județ, marea întrebare fiind pentru care dintre cele două formații, ce așteaptă cu sufletul la gură o dispută a rivalității și orgoliilor, runda a “13”-a va fi una cu ghinion.

Dan HENEGAR