Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0) | „Roș-albaștrii”, victorie sub Drăgana, în derby „de Alba”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a câștigat fără prea mari emoții partida de sub Drăgana cu “lanterna roșie”, conjudețeana CS Ocna Mureș, scor 2-0 (1-0).

“Roș-albaștrii” s-au impus în derby “de Alba” grație golurilor marcate de Necșulescu (30) și L. Tudor (54, din pasa lui Necșulescu). Amfitrionii au contrloat ostilitățile împotriva unui adversar în criză de puncte și de efectiv (iarăși trei portari pe foaia de joc a oaspeților). Veniți după primul eșec stagional, amfitrionii au controlat jocul, impunându-se firesc, în vreme ce ultima clasată, fără antrenorul Mihai Manea – suspendat, a contat în ofensivă numai prin eforturile lui Val. Drăgan, înregistrând al 4-lea eșec la rând, al doilea împotriva unei echipe din Alba.

Trei puncte firești pentru echipa condusă de Călin Moldovan, atentă și la rezultatul meciului derby de pe “Cetate”, unde Unirea Alba Iulia a întâlnit liderul Șoimii Lipova, oaspeții câștigând cu 1-0 (0-0), gol marcat de Stoin (87). Runda viitoare, meciuri de foc pentru cele două, Șoimii Lipova – Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș – CSM Școlar Reșițaroșie” a Seriei a 4-a, cu numai un punct strâns în 10 runde.

*1-0, MIN. 30: după o combinație cu Făgărășanu, NECȘULESCU a driblat un adversar și a șutat elegant de la marginea careului, peste Decean, rămas fără replică

*2-0, MIN. 54: L. TUDOR, reluare cu capul din 7 metri, în stânga lui Decean, la centrarea excelentă de pe dreapta trimisă de Necșulescu, reușind primul său gol stagional.

După 2-0 pentru Metalurgistul, ocnamureșenii fac o dublă schimbare, iar Cimpoieșu a trecut fundaș central în locul lui Borșoi, înlocuit. Oaspeții au o situație de a reduce scorul prin M. Domșa (63) – șut din 10 metri, alături. În minutul 70, Val. Drăgan a șutat din lovitură liberă de la 22 de metri pe jos, a prins Crivăț. Faza imediat următoare, Decean a intrevenit salutar în fața lui Dican. La Cugir evoluează prima oară în acest sezon G. Goronea, intrat în locul lui B. Lemac – ce s-a remarcat numai prin numeroasele ratări. Iarăși intervenție salutară Decean (79) – la șutul lui Făgărășanu – din 10 metri, după un șut deviat al lui Vaștag. Șut-centrare Dohotariu (80) – respins de portarul advers. Centrarea lui Șuteu (86), prin fața porții, nu a fost ajunsă de Făgărășanu.

La pauză, amfitrionii conduc cu 1-0, firesc, după cursul jocului, marile ratări, cu B. Lemac în rolul principal, fiind la buturile lui Decean. În contul oapeților, o oportunitate, Val. Drăgan (18)

În minutul 2 gazdele cer penalty la un duel Lemac-Gorba… Peste un minut prima ocazie mare, Fagarasanu a tras peste din 8 metri. in minutul 13, Lemac nu ajunge la centrarea lui M. Neagu, in gura portii.  Scapat singur în lateral, Val. Dragan (15) are un sut blocat de un adversar si prins lejer de Crivat. Acelasi Val. Dragan a sutat din 15 metri, lateral, in diagonală, Crivat a respins (18). Lemac a reluat cu capul, din careu mic, alaturi (20). Peste două minute, o ratare incredibilă Lemac, da pe lângă minge în 2 metri, la pasa lui Dohotariu paralelă cu linia portii. Făgărășanu (28) cap alaturi din 5 metri, la deschiderea lui L. Tudor. Cugirul marchează, și același Lemac (34) nu reușește să înscrie din careul mic, cap în stâlpul stâng. Se joacă practic la o singură poartă, o altă oportunitate imensă: Șt. Radu (39) – după un corner, reluare peste! Val Drăgan (41) își încearcă șansa de la 18 metri, șut prins de Crivăț. Lemac (42) se joacă cu nervii cugirenilor, preia în careul mic și iese cu mingea în aut, din poziție favorabilă. L. Tudor (43), a reluat cu capul peste transversală.

*Revine Șt. Radu la gazde, Manea – iarăși cu trei portari pe foaie

Fundașul Ștefan Radu este pentru prima dată titular în 2018, dupî o perioadă îndelungată de absență, antrenorul Călin Moldovan scoțând din primul unsprezece trei dintre jucătorii ce au început la Sebiș: N. Bănică, I. Tătaru și Dicu, ultimii doi, cu probleme medicale. La ocnamureșeni, fără Hidișan – acciedntat și antrenorul Mihai Manea – suspendat, iarăși trei portari pe foaia de joc, între cei 16 jucători, remarcându-se titularizările lui Guț și T. Cristea!

Echipe:

Metalurgistul: Crivăț – Dohotariu, Itu, Șt. Radu, M. Neagu (89, Cercel) –  Dican, Vaștag,  L. Tudor (76, Șuteu), Făgărășanu – Necșulescu – B. Lemac (67, G. Goronea); rezerve N. Bănică – Copiluși, I. Tătaru, Dicu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

CS Ocna Mureș: Decean –  Kiss, Gorba, Borșoi ((58. A. Gherman), C. Marc – Cimpoieșu– S. Șimandi (72, Moise), T. Cristea, P. Man,  Guț (58, M. Domșa) – Val. Drăgan; rezerve Țiboc – D. Iviniș. Antrenori Mihai Manea, Ioan Ilie, George Țălnar și Petre Clep

Avertismente: P. Man (61), S. Șimandi (66)

“Roș-albaștrii”, clasați pe locul al 4-lea (19 puncte), la șase “lungimi” de prima poziție, sunt cu un ochi și la disputa de pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Șoimii Lipova, dar în același timp sunt conștienți că postura de favoriți împotriva ultimei clasate nu reprezintă implicit și asigurarea victoriei, țintind toate punctele înaintea derby-ului de runda viitoare, de la Pâncota, locul unde joacă Șoimii Lipova meciurile interne. Ocnamureșenii, cu trei înfrângeri la rând, precedenta în derby “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, sunt în mijlocul unui program infernal, peste o săptămână, pe “Stadionul Dragostei” primind vizita unei alte echipe “grele”, CSM Școlar Reșița.

Arbitri: R. Moca, A. Todea, Cl. Georgiu (toți Cluj-Napoca) Observatori M. Jivan (Arad), I. Lupșa (Caransebeș)

[nggallery id=6358]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea