Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Lansare inedită de album de colinde la Casa de Cultură din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru ore a durat aseară spectacolul în care Mirela Mănescu – Felea, apreciata interpretă de muzică populară caracterizată aseară ca fiind „privighetoarea Țării Moților” , și-a lansat cu mult succes la Casa de Cultură „Avram Iancu” din Câmpeni albumul de colinde „Om bun, deschide-ne poarta!”.

La acest eveniment desfășurat în orașul natal al artistei au asistat și au aplaudat sute de spectatori care au stat chiar și în picioare pentru a urmări spectacolul deosebit prezentat în cadrul unei șezători tradiționale moțești având ca gazdă pe Barbu Todea din Albac și pe cântăreața de muzică populară Marinela Baba. Iar dascălul Barbu a fost și de această dată o gazdă deosebită și a făcut tot posibilul ca invitații și spectatorii să se simtă minunat: a colindat, a spus poezii și bancuri, a închinat și a băut țuică tradițională cu invitații, chiar a și jucat!

Seara a început cu o chemare la torcărie făcută de gazdă împreună cu Mariana Gligor, o tulnicăreasă veterană din Câmpeni, la care au venit în timpul concertului formații renumite de colindători, iar în tot acest timp fete și femei torceau lână și croșetau haine pentru iarnă așa cum făceau și bunicii noștri mai înainte.

Dintre cei care au venit cu colindatul au fost grupul de colindători „Datina ” din Alba Iulia conduși de Marinela Baba, grupul „Pe ulița satului” din Biia condus de Vasile Burja, grupul „Cântul sălciuan” condus de Valentin Gherman, colindătorii din Zlatna coordonați de Mircea Târziu și grupul de copii „Crăișori” din Albac care au colindat și dansat alături de Barbu Todea.

Pe lângă aceste grupuri de colindători, interpreta a avut ca invitați de seamă pe câțiva mari interpreți de muzică populară care au încântat publicul: Ionuț Fulea, Traian Ilea și Valeria Codorean care au colindat și cântat, părintele Marius Ciprian Pop, Florentina și Petre Giurgi, cu toții fiind acompaniați de grupul instrumental „Codru de România”.

În timpul spectacolului, Mirela Mănescu – Felea a invitat pe scenă ca să spună câteva cuvinte și să le ureze tuturor sărbători fericite pe câțiva prieteni care au susținut-o în realizarea albumului: Călin Ioan Andreș – primarul orașului Câmpeni, Tiberiu Todea – primarul comunei Albac și pe Corneliu Olar – fostul deputat de Apuseni.

Interpreta nu a uitat să mulțumească la sfârșit pentru această seară minunată și pentru ajutorul primit la realizarea acestui album tuturor persoanelor dragi care au fost alături de ea: Jeni Voina – cea care a ajutat-o la realizarea textelor, Valentinei Brașoveanu, familiei, nașilor, familiei primarului orașului Câmpeni și tuturor spectatorilor care au aplaudat-o îndelung.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=954]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea