Rămâi conectat

Sport

FOTO: La All Star Game 2015, antrenorul Miroslav Popov şi cinci baschetbaliste de la CSU Alba Iulia

Publicat

în

ICIM Arad - CSU Alba Iulia18Federaţia Română de Baschet a publicat componenţa loturilor pentru All Star Game-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, iar CSU Alba Iulia, gruparea din Cetatea Marii Uniri va avea 5 baschetbaliste (Valencia McFarland, Alexandra Uiuiu, Jessica Kuster, Ogowumi Agunbiade şi Elisabeth Pavel), dar şi pe antrenorul Miroslav Popov la acest spectacol stelar, meciul vedetelor din baschetul feminin autohton. Evenimentul este programat duminică, 15 martie, în sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe (vineri şi sâmbătă sunt prevăzute semifinalele şi finalele Cupei României, meciurile urmând a fi transmise pe Dolce Sport), iar selecţia a fost făcută prin voturile publicului, mass-mediei, respectiv Colegiului Central al Antrenorilor.
Gruparea Nordului reuneşte următoarele sportive: Eniko Laza (CSM Satu Mare), Valencia McFarland (CSU Alba Iulia), Alexandra Uiuiu (CSU Alba Iulia), Monika Brosovszky (ICIM Arad), Megan Simmons (ICIM Arad), Monica Engelman (ICIM Arad), Jessica Kuster (CSU Alba Iulia), Ogowumi Agunbiade (CSU Alba Iulia), Adina Stoiedin (BCM Tymes Timişoara), Laura Broomfield (ICIM Arad), Elisabeth Pavel (CSU Alba Iulia), Alina Crăciun (ICIM Arad). CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe58

Cu 5 jucătoare de la ICIM Arad şi CSU Alba Iulia (câte una de la CSM Satu Mare şi Danzio Timişoata) selecţionata Nordului va fi condusă de antrenorii Jose Araujo (ICIM Arad), Miroslav Popov (CSU Alba Iulia, a doua nominalizare) şi Adriana Pricop (CSM Satu Mare).

Conform site-ului federaţiei, cele mai votate jucătoare, pe posturi au fost: *Nord: 1. McFarland (CSU Alba Iulia), 2. Brosovszky (ICIM), 3. Engelman (ICIM), 4. Agunbiade (CSU Alba Iulia), 5. Broomfield (ICIM), respectiv *Sud: 1. Părău, 2. Jeffery (ambele Sepsi), 3. Givens, 4. Coker (ambele CSM Târgovişte), 5. Murphy (Sepsi).

Electrica Furnizare Discount

Pe de altă parte, echipa Sudului va fi alcătuită din Annemarie Părău (Sepsi Sf. Gheorghe), Britney Jones (Olimpia Braşov), Gabriela Cursaru (Phoenix Galaţi), Anca Stoenescu (CSM Târgovişte), Janeesha Jeffery (Sepsi), Sonia Ursu (Olimpia Braşov), Kara Trutnov - CSU Alba Iulia8Taneisha Harrison (Sepsi), Chrissy Givens (CSM Târgovişte), Monique Coker (CSM Târgovişte), Anca Şipoş (CSBT Alexandria), Stephanie Murphy (Sepsi) şi Florina Paşcalău (Sepsi). Antrenorii Zoran Mikes (Sepsi Sf. Gheorghe), Dan Calancea (Olimpia Braşov) şi Mădălin Piperea (CSBT Alexandria) au sub comandă şi trei baschetbaliste ce au evoluat în trecut la CSU Alba Iulia: Părău, Stoenescu şi Harrison.
*CSU Alba Iulia, cele mai multe jucătoare din istorie la „All Star Game 2015”
Spre comparaţie cu anii trecuţi, Tiffany Brown, AnneMarie Părău, Sasa Cadjo şi Chastity Reed au fost cele 4 baschetbaliste de la CSU Alba Iulia ce au participat la Târgovişte, la All Star Game 2014, în selecţionata Nordului. La All Star Game 2013, au fost 4 reprezentanţi pentru CSU Alba Iulia: Eniko Tarţa, Amanda Thompson, Ekaterina Abramzon şi antrenorul Miroslav Popov, în selecţionata Nordului! All Star Game 2012 s-a disputat tot în Sala Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, iar echipa locală a avut tot 4 jucătoare: Ramona Tarţa, Ekaterina Abramzon, Nadia Parker, Breanna Salley şi iar ca antrenor pe Tomas Bilek.

Publicitate

Sport

Răzvan Fetița, căpitanul “alb-negrilor” în prima victorie stagională: “Rezistăm! Când spui Unirea, spui Alba Iulia”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a spart gheața în acest campionat, reușind prima victorie, un 4-2 (0-1), pe terenul “virușilor verzi”. Un imens balon de oxigen pentru mult încercata formație din Cetatea Marii Uniri, ce suferă din punct de vedere financiar în această perioadă.

Uniriștii aveau 4 eșecuri la rând, erau cu “lanterna roșie” de gât, cu un moral zdruncinat de acel 0-5 de pe “Cetate” cu liderul CS Hunedoara, însă “alb-negrii” au reușit să întoarcă tabela, marcând de trei ori în ultimele 20 de minute! Sunt trei puncte imense, primele sub comanda antrenorului Valentin Sinescu, într-un moment delicat, când totul părea apăsător și sumbru în jurul tinerei distribuții albaiuliene.

*Cu căpitanul la atac

Conjunctura a făcut ca prin plecarea lui Selagea și absența lui Al. Giurgiu banderola de căpitan să-i revină lui Răzvan Fetița, căruia i-a priit de minune această postură. Jucătorul de profil ofensiv a fost un adevărat exemplu pentru coechipierii săi și a dat semnalul revenirii, contribuția sa fiind decisivă la “remondata”. Întors în formula de start după o rundă de absență din motive medicale, Fetița a realizat o dublă în actul secund, prima în tricoul “alb-negrilor” (ultima sa dublă data din noiembrie 2018, la întâlnirea LPS Cetate Deva – Național Sebiș 4-2). “Banderola înseamnă sa fi coloana vertebrală a unei echipe, să îi ți pe toți lânga tine și asta cred că am făcut la Cluj. Acest succes contează enorm pentru moral, știind că nu meritam sa pierdem două dintre celelalte partide jucate. Sper să avem și mai multă încredere de acum înainte și să muncim cât se poate de mult ca să reușim victorii în continuare”, a declarat Răzvan Fetița, cel care la începutul anului 2019 a ajuns la Unirea. În acel an, dar în noiembrie, a mai purtat banderola de căpitan, în remiza albă de la Dej, sub comanda lui Mihai Manea.

Electrica Furnizare Discount

*Victorie în sărăcie

Echiperii vitregitei divizionare terțe au izbuit să treacă peste toate probleme ce afecteaă clubul și au câștigat primele puncte stagionale deși sunt restanțe contractuale ce ajung la jumătate de an! Este o perioadă dificilă, o adevărată luptă de supraviețuire, iar Unirea Alba Iulia așteaptă de luni bune ca Primăria municipiului Alba Iulia să treacă de faza promisiunilor și facă pași concreți pentru sprijinirea fotbalului. Și se cuvine o paranteză: “alb-negrii” fac antrenamentele la Oarda și pe terenurile de pe Stadionul „Cetate”, locații împărțile cu echipe de Liga a 4-a, CS Universitatea sau GT Sport Alba Iulia, și copii de la CS Municipal Alba Iulia.

Mă simt tânăr, chiar dacă am ajuns să fiu cel mai bătrân. Rezistăm în aceste condiții tocmai ca să nu moară numele de Unirea în sport, pentru că asta înseamnă Alba Iulia! Când spui Unirea spui Alba Iulia! Perspectiva este promițătoare, dar se poate și mai bine. Asta depinde de fiecare jucător cât vrea să progreseze și să învețe din ceea ce Mister ne transmite în pregătire, un antrenor căruia nu avem ce să-i reproșam, puțin spus un profesionist”, a mai spus Răzvan. Fetița va împlini 30 de ani în noiembrie și a fost cel mai vârstnic echiper al Uniri în disputa contra Sănătății Cluj, media de vârstă a primului unsprezece fiind de 21 de ani și 6 luni, în fapt cea mai tânără distribuție a Seriei a 9-a din Liga a 3-a și una dintre primele la acest capitol, din întreg fotbalul autohton!

Citește mai mult

Sport

FOTO: Dojokan Aiud, rezultate de excepție la CM de karate WUKF | Ioo Șandor – triplu campion mondial, aur și Antonia Barbu

Publicat

în

Rezultate extraordinare reușite de reprezentanții clubului Dojokan Activ Aiud la Campionatul Mondial de karate WUKF ce a avut loc recent la Cluj-Napoca.

Cel mai important eveniment de profil din acest an a reunit peste 1400 de competitori din 32 de țări. Clubul din Alba înființat în 1990 a avut la start 12 sportivi, iar bilanțul este unul remarcabil: patru medalii de aur și două de bronz. Astfel, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat Ioo Șandor, în trei rânduri, ce a cucerit medalia din cel mai prețios metal la kumite echipe sanbon 18-21 ani; kumite echipe rotativ 18-21 ani și kata echipe +21 ani. Tot medalia de aur a cuceri-o și Antonia Barbu (9 ani), în proba de kata. Același Ioo Șandor a intrat în posesia medaliei de bronz la kata individual juniori, bronzul revenindu-i și colegei sale de club Alisa Topliceanu (11 ani), la kumite.

Am avut la acest Campionat Mondial foarte mulți copii la început de drum, speranța noastră fiind ca ei să reprezinte următoarea generație de campion”, a declarat reputatul antrenor Nicolae Crăciun, cel ce se identifică practic cu acest sport în municipiul Aiud.

Electrica Furnizare Discount

În această lună am împlinit vârsta de 18 ani și am schimbat categoria de vârstă. După antrenamentele zilnice făcute am reușit să obțin rezultate foarte bune, trei locuri întâi. Îi mulțumesc foarte mult antrenorului meu Nicu Crăciun pentru antrenamentele făcute și experiența acumulată în acești ani. Acum mă voi pregăti pentru Cupa României”, a spus triplul campion mondial, Ioo Șandor – cel care anul trecut a fost desemnat cel mai bun sportiv din Alba la secțiunea sporturi neolimpice.

Până la această ediție a 9-a a Campionatelor Mondiale, Ioo Șandor avea în palmares trei titluri de campion mondial (Montecatini Terme, 2017, și Bratislava, 2019) și alte 4 distinții supreme la nivel continental (Cluj-Napoca în 2016 și 2017, Montechiari – 2017 și Odense – 2019), ca să nu mai punem la socoteală campionatele naționale unde mereu s-a clasat pe prima poziție, inclusiv în acest an.

 

Citește mai mult

Sport

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile

Publicat

în

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la Euro 2022 după ce a câștigat toate cele trei meciuri din turneul de calificare găzduit de Buftea: 3-1 cu Polonia, 13-0 cu Albania și 3-1 cu Grecia.

Victoria contra Albaniei, obținută în cadrul IBSA Blind Football European Championship Division 2, este cea mai categorică din istoria naționalei antrenate acum de Sorin Lăpădatu (principal) și Florin Jidanu (secund).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare, iar un ghid îi ajută pe atacanți din spatele porții adverse, lovind buturile cu un băț atunci când aceștia sunt în poziție de șut. Portarul este singurul component al echipei care nu are dizabilități de vedere.

Electrica Furnizare Discount

„Cu cât joci mai mult, cu atât te obișnuiești cu ceilalți jucători și îți dispare frica de a intra la minge”, a declarat Krisztian Kovacs, căpitanul „tricolorilor”, care a marcat de 12 ori în cele trei meciuri de la Buftea (toate golurile din partidele cu Polonia și Grecia, plus 6 reușite contra Albaniei).

România e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA). Calificarea obținută este cea de-a treia consecutivă la turneul final dedicat reprezentativelor europene.

Lotul folosit de naționala nevăzătorilor în turneul de calificare
Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;
Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs (Cpt.);

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată în 2013 de către Asociația Nevăzătorilor din România și inițial a fost sprijinită financiar de Comitetul Național Paralimpic Român și de Federația Română de Fotbal. De altfel, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezent la meciurile de la Buftea.

sursa: sportescu.ro / foto: Asociația Năvăzătorilor din România

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare