Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| IPJ Alba: Acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţe. Recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În această perioadă, polițiștii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, desfășoară acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

Activităţile vizează informarea cetăţenilor cu privire la anumite moduri de operare în cazul infracţiunii de furt din locuinţă şi transmiterea de recomandări legate de protecţia imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu.

Polițiștii discută și cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi distribuie materiale informativ – preventive cu recomandări menite să sporească siguranţa locuinţelor.

Modalitățile de comitere a faptelor de furt sunt multiple, de la efracție, folosirea de chei potrivite și escaladarea, la metoda împrietenirii. În acest ultim caz, autorii se recomandă ca fiind reprezentanți ai unor societăți care furnizează diverse servicii sau oferă, spre vânzare, bunuri și urmăresc să pătrundă în locuință pentru a observa locul în care potențialele victime își țin banii sau bunurile de valoare.

Recomandăm cetățenilor să fie prudenți, să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă și să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în locuință bunuri de valoare.

De asemenea, recomandăm să își închidă ferestrele şi uşa, chiar dacă lipsesc de acasă pentru scurt timp și să își monteze încuietori de calitate, alarme și sisteme de supraveghere video.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță remarcabilă pentru Petru Roncea la Campionatul Național de Culturism si Fitness. Tânărul din Sebeș este dublu vice-campion 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Performanță remarcabilă pentru Petru Roncea la Campionatul Național de Culturism si Fitness. Tânărul din Sebeș este dublu vice-campion Campionatul National de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai. Petru Roncea, un tânăr originar din Sebeș, a reușit să obțină locul doi la proba de culturism clasic și clasic physique. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea