Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ion Luca Caragiale celebrat de artiștii Cercului de teatru al Centrului Cultural Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Cultural Cugir a găzduit miercuri seara, un spectacol artistic dedicat celui mai mare nuvelist și dramaturg român, Ion Luca Caragiale, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la nașterea acestuia.

Pentru aproape două ore, artiștii Cercului de teatru de amatori aparținând Centrului Cultural Cugir condus de actrița Maria Dodoc, au dat viață unor personaje prin scenete adaptate după texte din opera marelui scriitor: „Domnul Goe” (Matteo Borza, Ana Bugeag, Luana Știrb nedel, Bianca Di Nardo Deatcu, Dorian Maier, Dragoș Felea) „Vizită” (Alexandru Ispas, Claudia Mărginean Bota, Mara Ilaș, Ștefan popescu), „Un pedagog de școală nouă” (Alexya Dragomir, Alex Drăgan, Andrei Toma, Diana Ignat, Eliza Baci, Carina Toma, Mihai Motorga, Bianca Di Nardo Deatcu, Luana Știrb Nedel), ,,Five o clock” (Matteo Borza, Bianca Di Nardo Deatcu, Luana Știrb Nedel, Adina Buruiană, Alex Ispas), ,,Căldură mare” (Dorian Maier, Paul Sulincean), ,,Petițiune” (Andreea Partenie, Matteo Borza, Antonia Medrea), ,,Luna de miere” (Adina Buruiană, Dorian Maier, Matteo Borza, Ana Bugeag Bejenar) și ,,Două loturi” (Mihai Motorga, Bianca Di Nardo Deatcu, Paul Sulincean, Luana Știrb Nedel).

Spectacolul s-a încheiat cu o frumoasă surpiză, tânăra Bianca Di Nardo Deatcu oferindu-le spectatorilor o ,,Întâlnire cu poezia”, încercând să le arate că pe lângă talentul de interpretă de teatru are și reale calități creative. Ea a recitat poezia ,,De ce??”, iar câțiva colegi de scena au prezentat la rândul lor, câteva poezii aparținând acesteia.

Bianca este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir și scrie versuri din clasa a IV-a. La finalul evenimentului, artista și regizoarea Maria Dodoc le-a mulțumit participanților prezenți la spectacol și le-a făcut o mărturisire de suflet: ,,Ion Luca Caragiale va fi mereu contemporan cu timpurile pe care le trăim.

Ne bucurăm că tinerii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir, s-au străduit să aduc în fața dumneavoastră, aspecte din operele importante aparținând ilustrului scriitor. Și nu oricum, ci cu mult profesionalism ca de fiecare dată, la care au adăugat în această seară mult umor”.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=7764]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul Un tânăr alcoolizat din Dolj a fost REȚINUT de polițiștii din Alba după ce a rănit un bărbat din Șibot, cu cuțitul, în timpul unui scandal.  Citește și: Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea