Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Înotătorul Dan Ileană (CSM Unirea Alba Iulia) a câștigat “Traversarea Tarniței” la categoria sa de vârstă și a terminat al doilea la general! Performanță cu repetiție și în 2023

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Performanță cu repetiție pentru înotătorul albaiulian Dan Ileană (41 de ani), care, la fel ca anul trecut, a câștigat la categoria sa de vârstă (40-49 de ani) și a încheiat pe locul secund al ierarhiei generale la competiția extremă de înot “Traversarea Tarniței”.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a ieșit al doilea din apă, cu timpul 1:37:49.06, mai bun cu aproape 8 minute comparativ cu 2022.

“Este un rezultat de apreciat și mă bucură faptul că în al doilea an la rând am ieșit al doilea din apă. Pe celelalate două locuri ale podiumului s-au clasat sportivi sub 20 de ani, câștigătorul fiind Andrei Enache, legitimat la CSA Steaua, lucru care vorbește de la sine”, a spus Dan Ileană, care a reprezentat iarăși Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia. Dan Ileană a ales să participe fără costum de neopren, fiind încurajat de pe margine de fiica lui, Ilinca (actualmente, elevă a Danielei Bob), dar și de soție. Competitorul albaiulian, ajutat în acest an pe partea tehnică de către concitadinul Attila Palfi, instructor de înot, a fost prezent la ultimele 6 ediții ale competiției, întreruptă doar în 2020 din cauza pandemiei.

Clubul de înot şi triatlon Orca a organizat împreună cu Fortech, duminică, 30 iulie, a 16-a ediție a competiţiei “Traversarea Tarniţei”, desfăşurată pe lacul Tarnița, situat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca, competiție care face parte din seria de evenimente Endurace. Traversarea Tarniţei constă în parcurgerea în înot a traseului format pe lungimea lacului, unul dintre cele mai mari și mai adânci din Munții Apuseni. Aceasta competiţie este dedicată iubitorilor înotului de toate vârstele. Evenimentul este un promotor al unui mod sănătos de viaţă şi a unei dezvoltări fizice armonioase prin sport. Anul acesta au participat un număr de 95 de sportivi din toata țara (mai mulți ca anul trecut), profesioniști și amatori, a căror pasiune pentru sport nu cunoaşte limite şi nu ţine cont de temperatura apei, primii trei clasați primind medalii și diplome. În permanenţă, alături de sportivi au fost voluntari în caiace, pentru ca totul să se desfăşoare în siguranţă.

A fost o probă foarte dificilă, am parcurs o distanță de 7,1 kilometri, fiind foarte mulți concurenți. Este vorba doar despre antrenament, muncă, muncă și iar muncă”, a spus albaiulianul, care duminică va lua startul la Sibiu Triathlon Challenge.

Recunoscut în ultimii ani drept un apreciat antrenor de înot, Dan Ileană a practicat înotul de performanță în orașul natal, sub îndrumarea antrenoarei Daniela Bob (“mama de la înot”), la LPS Alba Iulia, fiind multiplu campion național în proba de 1500 de metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea