Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Incendiul de la Sălciua din Munții Apuseni, extins pe 92 de hectare, s-a văzut din satelit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Terra Signa a publicat, pe pagina de Facebook, o imagine din satelit cu incendiul de la Sălciua, de marți, când flăcările erau mult mai puternice.

Trei incendii de vegetație uscată și litieră din Munții Apuseni au cuprins, în câteva zile, 192 de hectare de pe raza a trei comune, acestea fiind declanșate de focuri lăsate nesupravegheat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat joi că în total sunt afectate 192 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure din Munții Apuseni.

”Sunt afectate 92 de hectare de litieră și vegetație uscată de la Sălciua, 32 din comuna Ocoliș și 65 de la Rimetea. În prezent incendiile sunt limitate și supravegheate”, a spus Alina Marescu.

Nu este afectată pădurea, arzând doar vegetaţia uscată, stratul de frunze căzute şi resturile care acoperă solul. Primul incendiu, la Sălciua, a izbucnit în urmă cu șase zile.

Joi sunt mobilizați la fața locului aproape 50 de pompieri din cadrul ISU, care sunt ajutați și de către cei de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Ocoalelor Silvice.

Se pare că flăcările au izbucnit din cauza unor persoane care au vrut să igienizeze terenul, însă au lăsat focul nesupravegheat.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea