FOTO. Imagini spectaculoase cu o vulpe care admiră peisajul și liniștea de la Bâlea Lac, pe culmile Făgărașilor

FOTO. Imagini spectaculoase cu o vulpe care admiră peisajul și liniștea de la Bâlea Lac, pe culmile Făgărașilor

Deși vulpile sunt dificil de îmblânzit, frumusețea și liniștea naturii se pare că reușește totuși să le îmblânzească. Zilele trecute, pe culmile Munțiilor Făgăraș, o vulpe, extrem de relaxată, a fost imortalizată, în timp ce se bucura, în liniște, de frumusețea pitorească pe care o oferă peisajul de la Bâlea Lac.

Potrivit unui muncitor, care lucrează la Bâlea Lac și s-a grăbit să surprindă spectaculoasa imagine, animalul a stat minute în șir, nemișcat, părând să savureze la maximum peisajul montant deosebit, din vârf de munte.

„Lucram la una dintre construcțiile de gheață de la Bâlea când am văzut vulpea la 20 de metri de noi. M-am uitat câteva secunde și apoi m-am grăbit să scot telefonul și să imortalizez momentul”, povestește Gabriel Nicolae, autorul fotografiei.

Având o activitate predominant nocturnă, rareori crepusculară, atunci când este flămândă sau trebuie să își hrănească puii, vulpea iese din vizuină și pe timpul zilei.

Vulpea are se pare vizuina în apropiere de crucea construită la cota 2000.

Se pare că, vulpea, nu e la prima apariție în apropierea cabanelor de la Bâlea Lac, muncitorii povestind că au mai vazut-o pe-acolo și chiar au hrănit-o de câteva ori.

Vulpea poate fi întâlnită începând cu malul marii și până în golurile alpine, în păduri, tufișuri, stufârișuri sau în camp deschis.

Deși preferă locurile sălbatice, bogate în vegetație și unde oamenii ajung cu dificultate, în ultima perioadă s-a constatat o creștere semnificativă a populațiilor de vulpi în zonele suburbane.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...