Rămâi conectat

Sport

FOTO: Gaz Metan Valea Lungă a promovat dramatic din Seria 1 a Ligii a V-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca în ediţia precedentă, lupta pentru promovarea din Seria 1 a Ligii a V-a a fost extrem de disputată şi pe muchie de cuţit până în ultimele secvenţe ale rundei de final, câştigătoare fiind Gaz Metan Valea Lungă.

Gaz Metan Valea Lunga1Cele două jocuri care contau în stabilirea învingătoarei s-au încheiat cu următoarele rezultate: Spicul Bucerdea – Viitorul Biia 4-2 (liderul de toamnă a ieşit implicit din calcule) şi în derby-ul rundei, Nicolae Linca Cergău – Gaz Metan Valea Lungă 2-1 (1-0). Aici a fost o întâlnire dramatică, o victorie a gazdelor, la două goluri diferenţă conducând la o promovare.

Echipa din Cergău a condus cu 2-0 în minutul 51 şi timp de mai bine de o jumătate de oră s-a aflat în eşalonul superior, întrucât la meciul din tur a pierdut cu 1-3 la Valea Lungă (deci era avantajată în acel moment de rezultatele directe). Însă a primit o lovitură dureroasă în final, când Ioan Bucerzan a marcat un „gol de aur” pentru oaspeţi, care au reuşit astfel să promoveze, după ce au marcat în minutul 87, câştigătoarea seriei fiind condusă de antrenorul Radu Bulugea (fost la LPS Sebeş). „Sperăm ca primăria să ne ajute pentru a putea evolua în premieră în Liga a IV-a”, a spus preşedintele Vasile Preda. Până la urmă podiumul a fost următorul: 1. Gaz Metan Valea Lungă 47 (62-23), 2. Nicolae Linca Cergău 47 (70-33), 3. Viitorul Biia 45 (64-32) – dacă învingea era promovată.
La el de pasionant s-a dovedit şi finalul ediţiei 2013-2014, când campioana (CIL Blaj) a fost decisă la golaveraj, terminând cu acelaşi număr de puncte (60), ca şi Unirea Cergău (!!!), urmate fiind de AS Pănade cu 59 de puncte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea