FOTO: Eveniment spiritual de excepție, la Biserica de pe deal ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

Paul Voicu - Primar 2020

biserica trei ierarhi cugir31Luni, 30 ianuarie, de ziua ”Sfinților Trei Ierarhi-Vasile, Grigore si Ioan”, la  lăcașul  de cult (Biserica de pe deal) din Cugir, ce poartă hramul acestor mari purtători de grijă ai Bisericii Ortodoxe a avut loc un eveniment cu totul special pentru câteva sute de credincioși din localitate. 

După Sfânta Liturghie de dimineață, oficiată de către preotul paroh părintele Ionuț Cândea, a avut loc începând cu ora 16.00,  săvârșirea ,,Sfantul Maslu” , la ceremonialul religios fiind prezenți 6 preoți din Cugir și din alte localitati ale judetului și anume părinții:  Cândea, Mihai și Marius(de la bisericile din Cugir), părintele Burtă din Șibot, părintele Florin de la Ocoliș și părintele Andrei de la Aiud.

ELIT

„Este o zi de mare bucurie pentru consiliul bisericesc cât si pentru credinciosii orasului nostru de a participa la un eveniment spiritual atat de important.  Mai ales momentul ce consfințește această mare sarbatoare se petrece într-un lăcaș de cult ospitalier, care conferă tuturor celor cu credință în Dumnezeu, un loc desosebit pentru rugăciune și închinare”, ne-a marturisit epitropul bisricii, Mircea Brandusan.

Evenimentul a devenit o tradiţie, preotul paroh Ionuț Cândea străduindu-se să aducă la aeveniment, an de an an, tot mai mulţi credincioşi, așa cum o făcea și tatăl său regretatul părinte Ioan Cândea, trecut prea devreme, în urmă cu câțiva ani, la cele veșnice.

Mihail David - 2020

Sărbătoarea din 30 ianuarie ne aduce în actualitate epoca de aur a Patristicii, fiindcă în această zi îi sărbătorim pe cei Trei Ierarhi ai Bisericii Dreptmăritoare: Sfântul Vasile cel Mare (330-379), Sfântul Grigorie Teologul (330-390), ambii Capadocieni şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur (354-407), din Antiohia. (C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...