Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Ciugud vizitați de Serviciile de urgență din Alba: Copiii, fascinați de autospeciale, aparatură și unitatea canină, au pus nenumărate întrebări salvatorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Elevii de la Ciugud vizitați de Serviciile de urgență din Alba: Copiii, fascinați de autospeciale, aparatură și unitatea canină, au pus nenumărate întrebări salvatorilor

Astăzi, elevii din ciclul primar din cadrul Școlii cu clasele I-VIII din Ciugud au avut o vizită specială din partea serviciilor de urgență din Alba Iulia, care păstrează comunitatea în siguranță și sănătoasă.

Scopul vizitei a fost acela ca elevii să fie mai informați și, în același timp, să învețe că rolul serviciilor de urgență este acela de a ne ajuta și de a ne proteja, atunci când este nevoie, despre cum și când să sune la 112, metode de prevenire, precum și importanța folosirii echipamentelor din dotare.

Inițiativa „Ziua Serviciilor de Urgență” este o colaborare între toate serviciile de urgență și Proiectul Comunitar Ready Steady Go, care organizează această activitate pentru preșcolari și elevi.

Elevii au fost foarte interesați și curioși de munca serviciilor de urgență, având oportunitatea de a explora diversele echipamente folosite de către specialiști, cum ar fi îmbrăcămintea de protecție, cătușele, stații le de emisie-recepție, body camera, scuturile de apărare, căștile de protecție, unitatea canină a jandarmilor, aparatura folosită pentru verificarea bătăilor inimii și multe altele.

Autospecialele serviciilor de urgență împreună cu echipele desemnate, au fost plasate în locul special amenajat al școlii. Elevii au avut oportunitatea de a vedea îndeaproape majoritatea echipamentelor transportate de personalul serviciilor de urgență, de a interacționa cu echipele desemnate printr-o sesiune de întrebări-răspunsuri, de a privi cum pompierii au îmbrăcat costumele de protecție pe care le folosesc în cazul unor urgențe reale. De asemenea, elevii au avut ocazia de a observa greutatea scuturilor jandarmilor, au testat aparatura serviciului de ambulanță, învățând despre semnele vitale, precum și o prezentare a echipamentului pe care polițiștii îl folosesc, atunci când este nevoie.

Cu toții am fost impresionați de gama de întrebări și de cât de bine au fost gândite. Elevii au întrebat despre multe curiozități pe care le aveau, printre care: de ce se lucrează și noaptea, importanța unității canine, una dintre cele mai memorabile întrebări fiind: „dacă este o muncă atât de periculoasă, de ce ai ales să o faci?”.

Elevii au învățat, printr-un mod nou și practic, despre importanța serviciilor de urgență, pregătirea pentru situații de urgență, cum să fie pregătiți în cazul în care sunt la locul unui incident, metode de prevenire, cum și când să sune la numărul unic de urgență 112, precum și importanța echipamentelor.

Obiectivele acestei inițiative sunt acelea de a crește gradul de conștientizare al muncii vitale al serviciilor de urgență în rândul tinerilor, de îmbunătăți relațiile dintre comunitate și serviciile de urgență, facilitată printr-o manieră distractivă, informativă, interactivă, care captivează atenția copiilor, oferindu-le, în același timp, o experiență de neuitat.

Pe această cale, Proiectul Comunitar Ready Steady Go dorește să acorde mulțumiri speciale pentru a face posibilă această inițiativă: Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba Iulia, Inspectoratului de Jandarmi Alba Iulia, Serviciului de Ambulanță Alba Iulia, precum și Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, cărora le urăm un sincer „La mulți ani!” cu ocazia împlinirii a 200 de ani în slujba comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea