Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Ciugud vizitați de Serviciile de urgență din Alba: Copiii, fascinați de autospeciale, aparatură și unitatea canină, au pus nenumărate întrebări salvatorilor

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Ciugud vizitați de Serviciile de urgență din Alba: Copiii, fascinați de autospeciale, aparatură și unitatea canină, au pus nenumărate întrebări salvatorilor

Astăzi, elevii din ciclul primar din cadrul Școlii cu clasele I-VIII din Ciugud au avut o vizită specială din partea serviciilor de urgență din Alba Iulia, care păstrează comunitatea în siguranță și sănătoasă.

Scopul vizitei a fost acela ca elevii să fie mai informați și, în același timp, să învețe că rolul serviciilor de urgență este acela de a ne ajuta și de a ne proteja, atunci când este nevoie, despre cum și când să sune la 112, metode de prevenire, precum și importanța folosirii echipamentelor din dotare.

Inițiativa „Ziua Serviciilor de Urgență” este o colaborare între toate serviciile de urgență și Proiectul Comunitar Ready Steady Go, care organizează această activitate pentru preșcolari și elevi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii au fost foarte interesați și curioși de munca serviciilor de urgență, având oportunitatea de a explora diversele echipamente folosite de către specialiști, cum ar fi îmbrăcămintea de protecție, cătușele, stații le de emisie-recepție, body camera, scuturile de apărare, căștile de protecție, unitatea canină a jandarmilor, aparatura folosită pentru verificarea bătăilor inimii și multe altele.

Autospecialele serviciilor de urgență împreună cu echipele desemnate, au fost plasate în locul special amenajat al școlii. Elevii au avut oportunitatea de a vedea îndeaproape majoritatea echipamentelor transportate de personalul serviciilor de urgență, de a interacționa cu echipele desemnate printr-o sesiune de întrebări-răspunsuri, de a privi cum pompierii au îmbrăcat costumele de protecție pe care le folosesc în cazul unor urgențe reale. De asemenea, elevii au avut ocazia de a observa greutatea scuturilor jandarmilor, au testat aparatura serviciului de ambulanță, învățând despre semnele vitale, precum și o prezentare a echipamentului pe care polițiștii îl folosesc, atunci când este nevoie.

Cu toții am fost impresionați de gama de întrebări și de cât de bine au fost gândite. Elevii au întrebat despre multe curiozități pe care le aveau, printre care: de ce se lucrează și noaptea, importanța unității canine, una dintre cele mai memorabile întrebări fiind: „dacă este o muncă atât de periculoasă, de ce ai ales să o faci?”.

Elevii au învățat, printr-un mod nou și practic, despre importanța serviciilor de urgență, pregătirea pentru situații de urgență, cum să fie pregătiți în cazul în care sunt la locul unui incident, metode de prevenire, cum și când să sune la numărul unic de urgență 112, precum și importanța echipamentelor.

Obiectivele acestei inițiative sunt acelea de a crește gradul de conștientizare al muncii vitale al serviciilor de urgență în rândul tinerilor, de îmbunătăți relațiile dintre comunitate și serviciile de urgență, facilitată printr-o manieră distractivă, informativă, interactivă, care captivează atenția copiilor, oferindu-le, în același timp, o experiență de neuitat.

Pe această cale, Proiectul Comunitar Ready Steady Go dorește să acorde mulțumiri speciale pentru a face posibilă această inițiativă: Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba Iulia, Inspectoratului de Jandarmi Alba Iulia, Serviciului de Ambulanță Alba Iulia, precum și Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, cărora le urăm un sincer „La mulți ani!” cu ocazia împlinirii a 200 de ani în slujba comunității.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare