Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Echipa de robotică Xeo din Alba Iulia, premiul Think Award locul 1 la competiția regională din București. S-a calificat la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Echipa de robotică Xeo din Alba Iulia, premiul Think Award locul 1 la competiția regională din București. S-a calificat la etapa națională

Echipa de robotică Xeo a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a câștigat premiul Think Award locul 1 la competiția regională din București . Va participa la etapa națională a competiției care va avea loc în București în data de 10-12 martie.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a participat, în 17-19 februarie, la etapa regională a competiției BRD FIRST Tech Challenge, adusă în România de Nație prin Educație.

Duminică, 19 februarie, a avut loc premierea echipelor câștigătoare. La confruntarea dintre cele 91 de echipe, Xeo a câștigat Locul 1 la Think Award, printre cele mai râvnite premii dintr-o competiție FIRST Tech Challenge.

„Când vorbim despre câștigătorul unui premiu Think Award, ne gândim la o echipă despre care juriul consideră ca exprimă cel mai bine călătoria întreprinsă de echipe în procesul de design și gândire al robotului pe tot parcursul sezonului. Caietul tehnic este o referință esențială pentru juriu și centrat pe etapele de construcție ale robotului, arătând clar călătoria echipei.”, transmite echipa Xeo.

În cadrul competiției regionale desfășurate la București au participat 83 de echipe din 91 înscrise, ele având de trecut prin inspecțiile tehnice, jucarea meciurilor, dar și prin sesiunile de interviuri.

„Toți stăteam cu sufletul la gură așteptând să auzim „Xeo”. Când am aflat că am câștigat Think Award 1st Place am sărit toți de fericire, nu ne puteam stăpâni bucuria. În acele momente nici nu mai realizam ce se întâmplă, emoțiile crescând în timp ce ne apropiam de scenă. După toate aceste luni de pregătire, nopți nedormite si sute de ore petrecute împreună la Centrul de Informatică, echipa noastră a devenit ca o familie, simțind că acest premiu egalează tot efortul depus.”, au declarat membrii echipei.

Echipa Xeo participă în perioada 10-12 martie la etapa națională a concursului BRD FIRST Tech Challenge.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea