Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Doi tineri din Alba, afacere cu concept INEDIT în Olanda: Curieri îmbrăcați în costume, așteaptă clienții să încerce produsele comandate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi aiudeni stabiliți în Olanda au pus bazele unei firme de curierat cu un concept cu totul inedit: coletele sunt livrate de curieri îmbrăcați în costume, care așteaptă inclusiv până clienții probează produsele.

Emily Company Suit-Up Courier este o companie de servicii de curierat, înființată în Amsterdam de doi aiudeni care au reușit printr-un nou concept de servicii de curierat să atragă atenția presei.

Curierul care așteaptă în timp ce dumneavoastră probați produsele

Emily Company dorește prin serviciul de curierat să adopte o abordare complet diferită față de marile compani din domeniu. Curierul stabilește împreună cu beneficiarul coletului timpul de livrare prin intermediul unui sms, iar apoi așteaptă până ce clientul încearcă papuci comandați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Într-un birou la etajul 13 din Amsterdam-Sud, o femeie în costum iese dintr-un birou: ”Trebuie să probez repede papucii deoarece sunt într-o întâlnire!”

Curierul Adrian Sîrbulescu o așteaptă cu trei cutii de papuci ambalate toate în plase de pânza. Femeia își dă repede cizmele negre jos și scoate prima pereche de adidași roz strălucitor din cutie și probează. “ Nu, sunt prea mici, doresc cealaltă mărime de pereche de adidași pe care i-am comandat. Da, aceștia se potrivesc bine. Consider acest serviciu super! Mulțumesc! “ și pleacă înapoi la ședință.

Adrian Sîrbulescu este co-fondator al Emily Company, o companie de livrări colete din Amsterdam, care dorește să adopte o abordare complet diferită de marii furnizori de colete. Ei doresc in primul rând un serviciu mai personal, un serviciu prin care coletele se livrează la locul de muncă și acasă printr-un curier îmbrăcat la costum și care așteaptă clienții să încerce rapid produsele comandate, iar dacă nu se potrivesc, să le ia direct înapoi pentru retour.

Timpul de livrare este convenit împreună cu beneficiarul (în funcție de agenda beneficiarului) prin intermediul unui sms, dar majoritatea livrărilor se efectuează până la ora 18:00 la birouri.

Principalul client al Emily Company este magazinul de încălțăminte online SD, pentru care Emily Company livrează cam 50-60 colete pe zi.

Clientul Jules I. a avut o experiență buna cu acest serviciu de livrare spune el după ce a coborât îmbrăcat în trening dintr-un complex de lux de studenți din Amsterdam. El a preluat comanda nouă și a dat pentru retour o comandă veche: “Astăzi ar fi trebuit să fiu la serviciu, așadar am comandat papuci acolo, dar până la urmă s-a dovedit că astăzi nu trebuie să lucrez, iar prin trimiterea unui sms am schimbat ușor adresa de livrare de la birou la adresa de acasă.”

În anul 2014, Adrian Sîrbulescu a lucrat pentru DHL, iar acolo a văzut ca serviciile de curierat pot fi ușor îmbunătățite și personalizate, aceasta fiind o gaură pe piața existentă.

Pe lângă magazinele fizice, SD are și un magazin online, iar prin intermediul DHL fondatorul SD, Marc l-a cunoscut pe Adrian Sîrbulescu: “Am văzut ceva în ideea lui și sigur, în acest moment, livrăm în restul Olandei cu poșta olandeză, dar comenzile din regiunea Amsterdam le livrăm cu Emily Company. Pot spune ca 90% din recenziile pozitive pe care le primim sunt despre serviciul Emily Company.

Concurența

Concurența pe piața serviciilor de curierat este acerbă și în special în perioada sărbătorilor unde volumul de muncă al curierilor generează discuții.

“Acest concept elimină o parte din graba inutilă cu care se confruntă majoritatea firmelor de curierat”, spune domnul Walther P. lector de logistică urbană de la universitatea Amsterdam.

Daca curierul stă în fața unei uși închise, nimeni nu are de câștigat nimic, nici curierul, nici clientul, nici magazinul online. Odată cu livrarea coletelor după acest concept de livrare cu programare, cum face Emily Company, se vor rezolva multe probleme.

Lector și economist de afaceri, Walther spune că personalizarea serviciului de livrare poate fi accesibilă doar magazinelor online dintr-un sector mai ridicat.

Clientul final nu vrea să plătească în plus pentru acest serviciu, poate 1-2€, dar asta nu acoperă costurile acestui serviciu. De acea magazinul online trebuie să fie dispus să plătească pentru acest serviciu. Livrările magazinului online SD sunt gratuite pentru clienții finali, iar fondatorul SD spune că “livrările cu Emily Company sunt ceva mai scumpe decât serviciile normale de curierat, dar le acoperim din profitul nostru pentru că obținem în schimb recenzii foarte pozitive de la clienti noștri, iar asta este foarte important și nu înțeleg de ce nu fac același lucru și alte companii.”

Lectorulul de logistică urbană și economistul de afaceri Walther P. mai afirmă că “magazinele de haine sau un magazin bun de vinuri au posibilitatea să absoarbă în preț aceste costuri și să ofere servici de calitate. Sunt de părere ca acest serviciu al Emily Company pe lângă livrări este și o bună strategie de marketing. Acest serviciu este foarte interesant pentru un magazin online, deoarece te ajută să achiziționezi clienți noi, iar clienților deja existenți le oferi servicii mult mai bune decât cele existente la această oră pe piața.“

Inovație

Firmele de curierat tradiționale trebuie să inoveze spune economistul. La această oră, firmele de livrat mari oferă prea puține opțiuni, prea puțină informație. Piața se schimbă rapid, cartierele noi se gândesc la puncte de colectare, iar în SUA se testează roboți de livrare, iar magazinele online trebuie să ofere tot mai multe opțiuni.

Sîrbulescu își aranjează cravata se urcă în mașină și pleacă spre următoarele adrese.

“Primim complimente toată ziua de la clienții finali, ceea ce diferă de alte compani de curierat. În mod regulat primit și solicitări speciale de la clienți, de genul: Nu sunați la uță, doarme copilul, iar atunci trimitem un mesaj când suntem în fața ușii.

Dar livrările prin curieri la costum pot și speria clienții. Uneori clienții nu ne deschid ușa, deoarece cred că suntem recuperatori de creanțe sau executori judecătorești”, mai spune Sârbulescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost atracția zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, la activitățile desfășurate în cadrul Zilei Poliției Române.

Polițiștii au expus diverse mijloace de intervenție, echipamente de protecție și arme. Au fost expuse de la arme istorice, precum Kalasnikov-ul, până la arme ultramoderne, spre exemplu puști cu lunetă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micii curioși au fost invitați să încerce diverse echipamente de protecție, ca de exemplu scutul de fier sau vesta de protecție antiglonț, care cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, în momentul în care toate echipamentele necesare unei intervenții sunt încărcate pe ea.

Copiii au putut face poze îmbrăcați cu echipamentele de protecție și au putut admira îndeaproape armele ce se foloseau odinioară și cele care se folosesc acum în intervenții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

Organizația non-profit LEO Alba Iulia Fortress a susținut un eveniment caritabil, reușind să strângă o sumă de 5117 de lei.

Banii au fost obținuți prin organizarea unui eveniment social tematic de Ziua Îndrăgostiților intitulat „Stages of love” în data de 20 februarie și prin oferirea unor mărțișoare în schimbul donațiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mărțișoarele au fost confecționate manual de voluntarii LEO în colaborare cu Asociația „Diakoniewerk International”din Sebeș, în intervalul 28 februarie-1 martie.

Din această sumă au fost donați 2117 lei unor persoane cu dizabilități din Sebeș, restul fiind alocați proiectului “Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă” al Spitalului „Marie Curie”.
De asemenea, prin intermediul Districtului 124 LEO România, s-au donat bani și pentru a ajuta Turcia și Siria


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia au donat sânge. Misiunea lor, să aducă speranță bolnavilor care au nevoie de transfuzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge vineri, 24 martie 2023, aducând speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva este șansa la viață, la sănătate. Dorind să fie sprijin semenilor care au nevoie de ajutor, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” s-au mobilizat din nou, iar vineri dimineață s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu o misiune specială: să doneze sânge!

Prin gestul lor nobil, mai mulți elevi din clasele a XII-a și a XI-a, alături de comandantul companiei I elevi, locotenent Cristi Popa, au adus speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia obișnuiesc să doneze periodic sânge, fiind astfel un ajutor de nădejde pentru comunitate și în același timp și un exemplu pentru alți tineri.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare