Rămâi conectat

Sport

FOTO: Debut de senzație în Champions League, Rocheville Le Cannet – Volei Alba Blaj 1-3 | Campioana României a pășit entuziasmant în competiția supremă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba BlaRocheville Le Cannet - Volei Alba Blaj Champions League 12 j a pătruns triumfal în Europa și a reușit o victorie de senzație la debutul în Champions League, învingând în deplasare echipa franceză Rocheville Le Cannet, scor 3-1 (25-20, 25-20, 16-25, 25-17).

La întâiul joc în competiția supremă a voleiului feminin european, formația condusă de Darko Zakoc a evoluat remarcabil, impunându-se pe terenul vicecampioanei Franței.

*George Rotar: „Volei Alba Blaj a devenit o echipă europeană”

„Mândru de Blaj” reprezintă singtagma la modă în aceste zile după ce campioana României a învins la debutul în Champions League. Primarul Gheorghe Rotar susţine că anticipa acest succes, pronosticând la mijlocul zilei o victorie cu 3-1, lucru realizat de fetele lui Zakoc. „Am repurtat un succes adevărat, rezultatul fiind firesc raportat la ce s-a jucat. Ne bucurăm enorm pentru această realizare. Volei Alba Blaj a devenit un bun naţional, o echipă europeană, am depăşit arealul judeţului. Dacă rămânem consecvenţi pentru susţinerea proiectului împreună cu CJ Alba, atunci putem face în „Mica Romă” o echipă care trimp de 3-4 ani să se bată pentru a intra în primele 16 din Europa„, a menţionat edilul Blajului.

*Sergiu Ştefănescu: „Un rezultat extraordinar pentru Blaj”

După un succes extraordinar, Volei Alba Blaj a trăiește un vis, iar sâmbătă, toți fanii sunt așteptați la Sala „Timotei Cipariu” pentru a sărbători o victorie de pus în ramă. „Pentru Blaj și pentru Alba este un debut extraordinar în Champions League. Am făcut o echipă bună pentru această competiție și ne bucurăm că am reușit un asemenea rezultat mare. Ne dorim să ne bucurăm pentru acest succes deosebit la partida cu Unic Piatra Neamț, alături de suporterii noștri pe care îi invităm la meci„, a declarat președintele Sergiu Ștefănescu.

O partidă ce va intra în istoria sportivă a județului Alba a însemnat o victorie mare pentru echipa din „Mica Romă”, care pășește perfect în Champions League.

Volei Alba Blaj a câștigat la jocul inaugural din Grupa F, producând o imensă bucurie suporterilor din micuța urbe, ce a pășit cu dreptul în Europa, într-un rol prolific de ambasador al României. Următorul joc în Champions League este prevăzut în 11 noiembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, cu Nordmeccanica Piacenza din Italia.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Leticia Boscacci, Dubravka Duric, Adina Salaoru, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero), a mai intrat Silvana Chausheva, Adriana Bobi, Anamaria Berdilă; Ioana Nemțanu, Denisa Viloiu, Carmen Mateaş,  (n-a fost inclusă în lot)

Foto: CEV

[nggallery id=1189]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea