Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: De Ziua Protecţiei Civile din România, specialiști din cadrul ISU Alba au fost avansați în grad

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu prilejul zilei de 28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba – Detaşamentul de pompieri Alba Iulia s-au desfăşurat astăzi activităţi cu accent pe prezentarea tehnicii specifice protecţiei civile, un simpozion, ateliere interactive și un ceremonial militar.

La această activitate au fost prezente oficialităţi ale judeţului – subprefectul Cornel Murg, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman şi Alin Cucui, reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ, cadre militare în rezervă şi inspectori de protecţie civilă de la primăriile din judeţ cărora, le-a fost prezentată tehnica din domeniul protecţiei civile.

Prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad:

-în gradul de plutonier major –plt. Jorja Alin Mirel ;

-în gradul de plutonier major –plt. Spătăcean Nicolae Cristian;

-în gradul de plutonier major –plt. Todea Tiberiu Dumitru.

 

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile în România, vor fi prezentate şi autospecialele intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, prin Proiectul „ECHIPAMENTE PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA INTERVENŢIILOR ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ”.

Obiectivul general al proiectului, a cărui valoare totală pentru judeţul Alba este de 3.266.806,87 lei, este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, indiferent de localizarea aşezămintelor umane, prin creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă, în vederea sprijinirii unei dezvoltări economice şi sociale durabile şi echilibrate teritorial la nivelul Regiunii 7 Centru.

Ziua de 28 Februarie este declarată Ziua Protecţiei Civile din România. De-a lungul celor 81 de ani de la înfiinţare, indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a facut parte, protecţia civilă din Romania a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai interesele nationale, protejând vieţi, bunuri materiale şi valori de patrimoniu.

Semnificative sunt cutezanţa, profesionalismul şi devotamentul manifestat de personalul acestei instituţii în timpul celui de-al doilea razboi mondial, cât şi în timpul numeroaselor dezastre: inundaţiile din anii 1970, 1975, 1999, 2000, 2005, cutremurul devastator din anul 1977, accidentul aviatic de la Balotesti din 1995, numeroasele accidente tehnologice şi altele.

[nggallery id=1199]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea