Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | De la vizionarea unui meci de polo, la două premii individuale câștigate într-un singur campionat: Povestea Amaliei Novăcean, o tânără sportivă din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | De la vizionarea unui meci de polo, la două premii individuale câștigate într-un singur campionat: Povestea Amaliei Novăcean, o tânără sportivă din județul Alba

Pentru mulți dintre noi, sportul reprezintă o parte vitală a vieții noastre, iar descoperirea pasiunii pentru o disciplină sportivă poate avea un impact profund asupra parcursului nostru. Aceasta este și povestea unei tinere jucătoare de polo de succes, din județul Alba, care a călătorit printr-o serie de provocări și a atins culmile performanței.

Povestea Amaliei Novăcean, jucătoare de polo la CSM Unirea Alba Iulia, începe în copilărie, la vârsta de 10-11 ani, atunci când a fost atrasă de acest sport după vizionarea unui meci și primele sale antrenamente.

Polo-ul, cu ritmul său rapid și complexitatea jocului, a captivat-o din prima clipă, ducând-o pe o cale dedicată acestui sport.

În drumul său spre excelență, Amalia s-a confruntat cu diverse provocări, dar cea mai notabilă a fost atunci când a devenit căpitan de echipă.

Această schimbare a adus, de asemenea, o serie de noi responsabilități, printre care și coordonarea fetelor din echipă în timpul meciurilor și antrenamentelor, dar și grija pentru cei mai tineri coechipieri.

Cu sprijinul antrenorilor și cu o motivație puternică de a conduce echipa către vârfuri, a depășit cu succes aceste provocări.

Pregătirea fizică este un element cheie al performanței în polo, iar pentru aceasta, tânăra sportivă dedică mult timp antrenamentelor în bazin și sălii de sport, în fiecare zi. Cu antrenamente riguroase, se asigură că este pregătită să ofere un randament maxim în fiecare meci.

Totuși, pentru a se menține la nivel înalt, nu neglijează nici aspectul mental. Pregătirea mentală include plimbări și momente de relaxare alături de echipa sa, pentru a-și încărca bateriile cu motivație și determinare.

Într-un sport de echipă precum polo-ul, colaborarea cu coechipierii este vitală pentru atingerea obiectivelor comune. Înaintea fiecărui meci, Amalia se adună cu fetele din echipă și discută strategia, planul de joc și rolurile fiecăreia în cadrul competiției. Acest nivel de coordonare și încredere reciprocă este esențial pentru a obține rezultatele remarcabile pe teren.

Pentru a reuși în polo, tânăra sportivă a explicat că sunt necesare abilități cheie precum înotul, pasele precise și jocul strategic. Dezvoltarea acestor abilități este o parte crucială a antrenamentului său constant.

Pe lângă antrenamentele fizice și dezvoltarea abilităților, Amalia Novăcean subliniază, de asemenea, importanța gestionării aspectului mental al competițiilor.

Motivarea personală și sprijinul din partea echipei sunt aspecte extrem de importante pentru a gestiona presiunea competițiilor și pentru a continua să crească în acest sport minunat.

Un moment de neuitat în cariera sa a fost atunci când, împreună cu echipa, a câștigat premiile individuale de golgheter și cea mai bună jucătoare în același campionat. Această realizare remarcabilă a evidențiat talentul și devotamentul său pentru sport.

Polo-ul este un sport care promite un viitor strălucit, iar sportiva este convinsă că este o alegere minunată pentru cei care doresc să înceapă să-l practice.

Ea îi îndeamnă pe toți cei interesați să participe la antrenamente, să urmărească echipa și să pună întrebări atât ei, cât și coechipierilor și antrenorilor pentru a începe această frumoasă călătorie sportivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Victorie remarcabilă, chiar de 1 Decembrie 2023: Șahistul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Victorie remarcabilă, chiar de 1 Decembrie 2023: Șahistul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia

Albaiulianul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia, chiar de 1 Decembrie 2023, Ziua Națională a României.

„De Ziua Națională a României, Mihnea Costachi aduce titlul național de seniori în proba de blitz la Alba Iulia!

Tânărul maestru internațional albaiulian i-a devansat pe marii maeștri internaționali Constantin Lupulescu, Tiberiu Georgescu și Ciprian Nanu, la capătul unui turneu extrem de disputat găzduit de Hotelul Leul de Aur Sebeș în cadrul Festivalului Internațional al României la șah organizat de Federația Română de Șah în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Succesul în proba de blitz a fost dublat de o medalie de argint în proba de dezlegări, în care Mihnea a fost devansat doar de expertul în domeniu Vlaicu Crișan, fost campion mondial la compoziție șahistă.

Festivalul Internațional al României la șah continuă sâmbătă și duminică la Sebeș cu Campionatele naționale de șah rapid și blitz pe echipe, în care la start se vor afla și CSM Unirea Alba Iulia și CSO Metalurgistul Cugir, iar luni și marți Hotel Transilvania din Alba Iulia va găzdui Finala Grand Prix România 2023″, a transmis Marius Ceteraș, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare