FOTO Daniel Zdrânc, PSD Alba: Deplasări ale taluzului la Depozitul de Gunoi de la Galda în zona în care a fost consolidat cu peste 1 milion de euro

Social-democratul Daniel Zdrânc, fost consilier județean, a scris, luni, pe Facebook, despre ceea ce consideră că este ”dimensiunea dezastrului de la Depozitul Ecologic de deșeuri de la Galda!”, întrebând, în final, câți ani vom mai trimite gunoiul la Tg. Jiu sau Odorhei în regim de taxi.

”În urma cu trei săptămâni am atras atenția asupra alunecărilor de teren care riscă să afecteze o investiție de zeci de milioane de euro (Depozitul Ecologic Galda).
Consiliul județean Alba prin administratorul public a răspuns rapid ”Alunecările de suprafață sunt monitorizate și nu pun în pericol depozitul”.
În nici trei săptămâni o parte a taluzului din spatele celulelor bio s-a deplasat peste rigola principală de scurgere a apei, pământul ajungând efectiv pe platforma betonată la mai puțin de 10m de construcții.

De asemenea în imaginile de mai jos se pot vedea înca 3 deplasări majore ale taluzului, chiar în zona în care a fost consolidat cu peste 1 milion de euro. Infiltrațiile de apă și noroi au lăsat urme vizibile în tot perimetrul celulelor de compost.
Anul acesta va expira și termenul de garanție pentru obiectiv, iar cu asocierea de firme care a executat lucrarile C.J. Alba este în litigiu.
Oare cât vor plăti locuitorii județului Alba pentru aceste probleme? Oare câți ani vom mai trimite gunoiul la Tg.Jiu sau Odorhei în regim de taxi?”, a scris Daniel Zdrânc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...