Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO Daniel Zdrânc, PSD Alba: Deplasări ale taluzului la Depozitul de Gunoi de la Galda în zona în care a fost consolidat cu peste 1 milion de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Social-democratul Daniel Zdrânc, fost consilier județean, a scris, luni, pe Facebook, despre ceea ce consideră că este ”dimensiunea dezastrului de la Depozitul Ecologic de deșeuri de la Galda!”, întrebând, în final, câți ani vom mai trimite gunoiul la Tg. Jiu sau Odorhei în regim de taxi.

”În urma cu trei săptămâni am atras atenția asupra alunecărilor de teren care riscă să afecteze o investiție de zeci de milioane de euro (Depozitul Ecologic Galda).
Consiliul județean Alba prin administratorul public a răspuns rapid ”Alunecările de suprafață sunt monitorizate și nu pun în pericol depozitul”.
În nici trei săptămâni o parte a taluzului din spatele celulelor bio s-a deplasat peste rigola principală de scurgere a apei, pământul ajungând efectiv pe platforma betonată la mai puțin de 10m de construcții.

De asemenea în imaginile de mai jos se pot vedea înca 3 deplasări majore ale taluzului, chiar în zona în care a fost consolidat cu peste 1 milion de euro. Infiltrațiile de apă și noroi au lăsat urme vizibile în tot perimetrul celulelor de compost.
Anul acesta va expira și termenul de garanție pentru obiectiv, iar cu asocierea de firme care a executat lucrarile C.J. Alba este în litigiu.
Oare cât vor plăti locuitorii județului Alba pentru aceste probleme? Oare câți ani vom mai trimite gunoiul la Tg.Jiu sau Odorhei în regim de taxi?”, a scris Daniel Zdrânc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea