Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Daniel Cârnaț, elev la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Cârnaț, elev la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu”

Pasiunea pentru poezie și literatură i-a adus elevului Daniel Cârnaț, clasa a IX-a, mențiune la Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu”.

Citește și: CALENDAR OLIMPIADE ȘCOLARE 2024: Când au loc fazele județene și unde se țin etapele naționale anul acesta

Cea de-a XXIV-a ediție a concursului a reunit sâmbătă la Blaj, iubitori ai poeziei și ai liricii eminesciene. 150 de elevi și studenți au participat la cele două secțiuni ale concursului, creație literară și recitare.

Sub coordonarea doamnei profesoare de limba și literatura română Teodora Dăncilă, Daniel își dezvoltă calitățile literar–artistice, reușind să transpună în versuri, ideile creatoare.

„În versurile lui Eminescu am descoperit un univers atemporal, unde sentimentele devin rime și gândurile călătoresc pe aripi de cuvinte. Poezia lui mi-a fost izvorul din care am extras comori pentru a construi propria mea lume de cuvinte și emoții, iar concursul de poezie a fost doar oglinda în care am reflectat lumina nemuritoare a geniului eminescian”, a mărturisit Daniel.

Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu” a fost organizat sub auspiciile Asociațiunii ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Primăriei Municipiul Blaj, Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, Bibliotecii „Școala Ardeleană” Blaj, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba. Pe lângă festivitatea de premiere a laureaților concursului au avut loc lansări de carte, un moment muzical eminescian și un regal de poezie eminesciană.

Felicitări!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea