Rămâi conectat

Curier Județean

Foto Cugir: Comemorarea Revolutiei din Decembrie 1989, după 24 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
La 24 de ani distanta de la evenimentele din 1989 de la Cugir, putinii revolutionari care au participat la comemorarea organizata sambata la troita din fata primariei au primit cum se cuvine recunostinta reprezentantilor autoritatilor locale si judetene printr-o ceremonie speciala, de aducere aminte a momentelor din ziua de 21 decembrie, a anului care a schimbat istoria Romaniei.
Manifestarile au debutat sambata, incepand cu ora 12.00, la sediul Politiei Cugir prin oficierea unei slujbe religioase si depunerea unor coroane de flori la crucea ridicata in incinta institutiei, in amintirea celor doi lucratori ai Ministerului de Interne, Valentin Pop si Ilie Staicu, ucisi in mod barbar in seara zilei de 21 decembrie 1989.
A fost momentul la care au luat parte familiile celor doi disparuti, subprefectul Cornel Murg, primarul Cugirului Adrian Teban si viceprimarul Horia Rotche, comandantul adjunct al IPJ Alba comisar sef Laurentiu Crisan, colonel Nicolae Haiduc adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, seful Politiei Cugir insp. pricipal Paul Serban si adjunctul acestuia comisar sef Calin Ioanes, cadre ale politiei locale, reprezentanti ai consiliului local si ai Asociatiei de revolutionari 21 Decembrie 1989.
La ora 14.00, manifestarile s-au mutat la Troita din fata primariei, locul unde a inceput ceremonia de comemorare a eroilor Revolutiei din Decembrie 1989, eveniment deschis de catre secretarul Asociatiei 21 Decembrie 1989, Ioan Cristea, care a facut o trimitere in urma cu 24 de ani, la data de 21 decembrie, cand Cugirul a devenit cel de-al doilea oras dupa Timisdoara in care s-a aprins scanteia revolutiei.
Tot in fata Troitei a avut loc o slujba de pomenire a eroilor martiri, precum si depunerea de coroane de flori din partea: Institutiei prefectului- (Cornel Murg), Consiliului Judetean Alba- (Ioan Dumitrel si Florin Roman), Primariei si Consiliului Local Cugir, Asociatiilor 21 Decembrie 1989 di Cugir, Alba Iulia si Orastie, a formatiunilor politice locale: PSD, PNL, PDL, PP-DD, UNPR, consilieri locali.
La eveniment au fost prezenti de asemenea, Presedintele Asociatiei PRO Cugir Aurel Voicu, senatorul Alexandru Peres, consilierul judetean Nicolae Truta, managerii generali de la Fabrica de Arme Mircea Trifan, respectiv Romulus Micu-UM Cugir.
De remarcat faptul ca este pentru prima data cand la cele doua evenimente a fost prezenta o Garda de Onoare formata din grupa de jandarmi de la Cugir, iar comandantul acesteia plutonierul adjutant Stefan Duru a facut oficiile de derulare a programului manifestarii.

Autor: Constantin PREDESCU

[nggallery id=944]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l Polițiștii din Sebeș au depistat un bărbat, din Săsciori, de 54 de ani, care conducea o mașină sub influența băuturilor alcoolice. După efectuarea testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,82 mg/l. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea