Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 3-0 (0-0), în derby „de Alba” | Studenții, pas mare spre play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a făcut un pas mare spre calificarea în play-off, câștigând pe „Cetate”, de o manieră categorică, derby-ul „de Alba” cu conjudețenii de la Metalurgistul Cugir, scor 3-0 (0-0), reușite semnate, după pauză, de M. Șerban (46)  și Serebe (53), în acel interval de timp scriindu-se istoria confruntării, iar ulterior de Gilyen (83), care a dus diferența la una de neprezentare.

Dacă trupa lui Bruno Vienescu urcă pe locul secund, depășind la golaveraj ACS Mediaș, în schimb „roș-albaștrii”, cu al 3-lea insucces la rând, fără a înscrie, se îndepărtează de play-off.

Pentru Metalurgistul Cugir, confruntările stagionale cu formația universitară s-au dovedit un adevărat coșmar, eșecuri drastice 0-5 acasă și 0-3 în deplasare.

Confruntarea de vineri 17 noiembrie de pe Stadionul „Cetate”, urmărită de circa 200 de spectatori, a avut două reprize diametral opuse ca aspect. Echipa cugireană a fost superioară ca prezență în joc în prima repriză, mitanul secund scoțând în evidență o față radical schimbată a trupei universitare, după 3 modificări făcute în efectiv la pauză.

Primul gol a fost validat doar după o consultare între arbitrul de centru și arbitrul asistent 2. Răzvan Ștefan Marin (București) ridicase fanionul pentru a semnala un ofsaid, însă decizia a fost schimbată de concitadinul său, „centralul” Marius Spînu.

Reușita de senzație a lui Valentin Serebe (reluare spectaculoasă în plasă de la mare distanță) poate concura la titulatura de golul campionatului. Aproape că nu există meci în eșalonul terț în care CSU să nu înscrie cel puțin un gol de generic.

„În prima repriză am suferit. Ne-am propus să cedăm puțin controlul pentru a specula spațiile libere lăsate. Planul nu ne-a ieșit însă așa cum trebuia, pentru că au preluat cam mult controlul cei de la Cugir. La pauză am făcut câteva modificări, planificate și ele, e drept, poate nu atât de multe față de viziunea inițială. Implicit, așa cum preconizam că vom face, am schimbat sistemul. Partea a doua ne-a ieșit, spre deosebire de prima. Am preluat controlul asupra partidei de la echipa care părea în control. Golul marcat imediat după pauză a liniștit lucrurile din perspectiva noastră, ne-a redat încrederea necesară gestionării optime a restului jocului. După aceea s-a jucat pe contre și, fiind mai inspirați, am reușit să mai înscriem de două ori. A fost un meci bun în opinia mea, mai bun decât cel din tur (n.a. când CSU a câștigat cu 5-0 sub Drăgana). Vreau să felicit adversarul, care, în ciuda scorului, a avut o prestație bună. I-am respectat și îi respectăm ca și club și pentru jocul pe care-l practică”, a declarat Bruno Vienescu.

CSU: Gal – Cunțan (46, Fofana), Niakate, R Popa, Cisse (73 Bucurică), Todoran (46, Serebe), M. Șerban, Giurgiu / cpt., Pîntea, Bidulescu (77, Gilyen), Tronea (46, D. Trifu). Pe bancă: Al. Șerban, Kouadio, E. Vlad, Vasinc. Antrenor principal Bruno Vienescu

Metalurgistul: Csapo – Dohotariu, S. Itu (88, R. Păcurar), Vl. Popa, Vitinha, M. Udrea, P. Păcurar, Cocan, Adr. Coman (73, Hăprianu), Șaucă / cpt., Tăban (42, Selagea). Pe bancă: Perjeriu, Al. Kiraly, Șuteu, M. Neagu, L. Itu, Bura. Antrenor Ion Ilie

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea