Rămâi conectat

Sport

FOTO, CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare 85-81 | Victorie de senzație și cadou de Moș Crăciun la ultima reprezentație internă!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În ultima reprezentație a anului, CSU Alba Iulia a obținut o victorie de senzație în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, cu CSM Satu Mare, scor 85-81 (17-22, 23-19, 24-20, 21-20), împotriva ocupantei locului secund.

Cu Ashley Morrisette efectiv senazațională, echipa lui Manuel Rodriguez a avut o eficiență fantastică la coșurile de trei puncte, capitol la care s-a făcut diferența, gazdele marcând 39 de puncte prin acest procedeu (13 coșuri)!

O partidă palpitantă, poate cea mai spectaculoasă din acest an la Alba Iulia, iar CSU Alba Iulia a reușit să câștige o confruntare în care era cotată cu șanse reduse și a bifat victorii împotriva ocupantelor locurilor doi și trei din ierarhie, CSM Satu Mare și CSBT Alexandria, în două jocuri consecutive pe propriul teren.

Un succes extraordinar pentru echipa din Cetatea Marii Uniri, un frumos cadou de Moș Crăciun, CSU Alba Iulia reușind un nou rezultat bombă, după ce runda trecută a trecut de CSBT Alexandria.

Într-o sala cu aproximativ 130 de spectatori și o temperatură redusă, CSU a început șovăielnic întâlnirea. Primele minute au fost echilibrate, însă apoi sătmărencele s-au distanțat la 13 puncte (21-9), dar disputa s-a mai echilibrat, iar după primele 10 minute oaspetele aveau un avantaj de 5 puncte (22-17).

*Seria de „trei” ce a întors meciul!

În al doilea parțial, studentele au îndrăznit mult mai mult, suprinând prin seria coșurilor de trei puncte ce efectiv a mitraliat rezistența vizitatoarelor. Favorita s-a clătinat amarnic, au înscris de „trei” Fodor, Cutaș și Morrisette – în două rânduri, iar cu un „parțial” de 11-4, CSU a întors scorul conducând la un moment dat cu 35-29. Fosta echipieră a CSU, Alexandra Uiuiu a reușit un coș de trei, iar oaspetele au revenit în avantaj, 39-38, la mijlocul meciului diferența fiind minimă 40-41.

*Urcușuri și coborâșuri

După pauza mare, CSU Alba Iulia a continuat evoluția excelentă, distanțându-se aproape incredibil pe tabelă, într-o confruntare în care pornea cu șanse minime. După un run de 10-0, echipa lui Manuel Rodriguez a ajuns să conducă cu 12 puncte (61-49), după cea mai bună perioada de joc, însă apoi CSM-ul a simțit pericolul maxim și a pornit cursa de urmărire. Dacă înaintea ultimului sfert CSU conducea cu 64-61, a venit rândul sătmărencelor să dețină inițiativa, să remonteze spectaculos și să preia avantajul pe tabelă, iar de la 61-49 s-a ajuns la 67-71.

*Final incendiar, Morrisette fabuloasă!

Suspansul continuă însă, iar Morrisette își arată iar clasa, înscrie două coșuri consecutive de trei puncte, CSU reușind să conducă din nou 77-76, finalul fiind incendiar. Atmosfera s-a încins, spectatorii au pus presiune, au început să-și susțină favoritele. „CSU, CSU”, Morrisette e de neoprit, înscrie al 5-lea său coș de trei puncte și  CSU Alba Iulia conducea cu 82-78 când mai erau 90 de secunde și nimic nu s-a întâmplat. În tabăra adversă s-a remarcat Taneisha Harrison (o altă fostă echipieră a CSU), cu un „double-double”, 23 de puncte și 11 recuperări.

Până la finalul anului, universitarele vor mai avea o deplasare la Tg. Mureş (28 decembrie).

Au marcat: Ashley Morrissette – 28 de puncte, Jessica January – 14, Ana Radovici – 13, Marta Fodor – 9, Tyshara Fleming – 8, Alina Crăciun – 5, Cristiana Cutaş – 5, Diana Ignat -3 (primul coș de 3 puncte în elită); Andreea Fleșer, Lejla Omerbasic, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5063]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea