Rămâi conectat

Sport

FOTO: CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1 (1-0), în preliminariile Champions League | Coșmarul elvețian continuă pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

CFR Cluj a remizat în prima manșă a duelului din turul trei preliminar al Champions League 1-1 (1-1), cu campioana Elveției, Young Boys Berna, ce a reușit să egaleze într-un final dramatic, în prelungiri, prin Sierro (90+3), intrat de puține minute în teren. Coșmarul elvețian continuă pentru campioana României, ce a fost dominată în repriza secundă și a ratat o victorie ce ar fi însemnat mult în economia bătăliei de calificare.

Rămasă singura reprezentantă a României în întrecerile continentale, după eliminările rușinoase din Conference League, trupa din „Gruia” a căutat să se  răzbune pentru coșmarul trăit împotriva elvețienilor în grupele Europa League din sezonul trecut.

Împotriva unei echipe ce a mizat pe Fassnacht, fost echipier al reprezentativei din Țara Cantoanelor la Euro 2020 (utilizat în meciurile dramatice cu Franța și Spania), Șumudică a apelat la o formulă surprinzătoare, cu trei fundași centrali. Și unul dintre aceștia, reprofilatul Cr. Manea, a marcat rapid, în minutul 4, la o lovitură liberă executată de Omrani.

Chiar dacă a suferit, Arlauskis având emoții în câteva rânduri, campioana României și-a conservat minimul avantaj până spre final când reduta s-a prăbușit, în fața unei asistențe numeroase, de peste 10.000 de spectatori.  Returul se va disputa pe data de 10 august, în Elveția, câd se joacă totul, miza fiind imensă, acederea în play-off-ul competiției stelare

În runda următoare dacă se va califica, CFR Cluj ar putea juca împotriva câștigătoarei dintre Ferencvaros și Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu, în dublă manșă, pe 17/18 august și 24/25 august.

Amintiri de coșmar cu elvețienii, în condițiile în care în dubla directă din Europa League a fost 1-1 în „Gruia” și 1-2 în deplasare. Returul în ultima etapă a grupelor, în decembrie anul trecut, a fost decisiv în privința calificării în „16”-imi. CFR avea nevoie de o victorie, a condus până în minutul 90+3, însă finalul avea să-i fie fatal formației clujene ce a încasat două goluri în prelungiri și a terminat pe poziția a treia.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea