Rămâi conectat

Sport

FOTO: CFR Cluj eliminată dramatic de Dinamo Zagreb, după penalty-uri și un meci de infarct | Adio, Champions League! Campioana României continuă în Europa League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CFR Cluj, campioana României, a pierdut dramatic cu Dinamo Zagreb, după loviturile de departajare, în turul secund preliminar al Champions League.

O partidă nebună, un meci de infarct tranșat cu scorul de 8-7 (2-2), după loviturile de departajare, de Dinamo Zagreb, o calificare disputată într-o singură manșă, în „Gruia”, formația lui Dan Petrescu fiind eliminată din cea mai importantă competiție continentală.

Practic calificarea a stat în șutul lui Golofca, la penalty-uri, însă soarta s-a întors, iar execuția lui Boli a scos CFR-ul din Liga Campionilor și a trimis-o în turul al treilea preliminar al Europa League

O confruntare de totul sau nimic ce a avut mult dramatism, mai ales în mitanul secund, cu un penalty irosit de CFR și o eliminare în tabăra oaspeților, ce au fost la câteva zeci ce secunde de a da lovitura în „Gruia”, însă Debeljuh a împins confruntarea în prelungiri, totul tranșându-se la loviturile de departajare.

La penalty-uri, pentru CFR au înscris Vinicius, Djokovic, Rondon, Susic,  Bălgrădean a parat ultima execuție, șutul lui Gojak, însă Golofca a capotat și a ratat șansa de a califica Clujul, irosind lovitura decisivă. Nebunia a continuat, Deac a egalat la 5, însă Boli a trimis lamentabil, peste transversală

Într-o atmosferă stranie, cauzată de resticțiile impuse de pandemie, pe „Dr. Constantin Rădulescu” s-a jucat o carte mare, meci la finele căruia CFR-ul și-a încheiat aventura în Liga Campionilor, drumul european continuând în Europa League. Temerile „Bursucului”, ce afirma înaintea disputei că Dinamo Zagreb este favorita incontestabilă, s-au confirmat, campioana Croației reușind să se califice chiar dacă a evoluat aproape o repriză, plus prelungirile, cu un jucător mai puțin.

*C. Deac a ratat un penalty!

Croații au deschis scorul în minutul 14, când Gojak a profitat de o eroare în defensiva vișiniilor și l-a învis pe Bălgrădean. CFR-ul a avut cea mai mare oportunitate de a egala imediat după pauză (52), însă C. Deac a ratat un penalty (obținut de Debeljuh), portarul Livakovic scoțând șutul din punctul cu var. Partida a căpătat accente dramatice întrucât la respectiva fază oaspeții au rămas în inferioritate numerică fiind eliminat Theophile.

*Croatul Debeljuh a adus prelungirile!

Speranțele Clujului s-au reaprins când portarul Livakovic a gafat la șutul trimis de Pereira (63), eroarea sa incredibilă prilejuind restabilirea egalității. Se părea că CFR-ul a preluat inițiativa, punând presiune, însă iluzia a durat puțin întrucât rezerva Kastrati a marcat din apropiere la o altă respingere a lui Bălgrădean (78).

În minutul 90+3, când totul părea pierdut, croatul Gabriel Debeljuh… a trimis partida în prelungiri, marcând în poarta conaționalilor. Atacantul adus în această vară de la Hermannstadt a primit excelent în careu de la Rondon și a trimis în plasă.

Dinamo Zagreb, adversara CFR-ului din turul 2 preliminar al Champions League, are un lot în valoare de 86 de milioane de euro, iar printre fotbaliștii de top care au făcut deplasarea la Cluj se numără Dominik Livakovic (12 milioane de euro), Arjan Ademi (5,5 milioane de euro) și Mislav Orsic (7,5 milioane de euro).

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=7996]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea