Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Cea de-a 65-a promoție și-a luat la revedere de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Premii pentru cei mai buni elevi, în cadrul ceremonialului de absolvire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ceremonial colegiul militar alba iulia13Joi, 23 iunie, s-a mai scris încă o pagină în istoria Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”  odată cu absolvirea celei de a 65-a promoție, ce poartă titlul onorific „Andrei Mureșanu – 200” şi cu finalizarea studiilor anului şcolar 2015-2016.

Au trăit emoţia momentului, pe platoul din incinta colegiului, cei 98 absolvenţi alături de  profesori, instructori militari, părinţi, prieteni și invitați. Aşa cum un astfel de moment are dimensiunile specifice, ne-au fost alături oaspeți de suflet, în persoana domnului general de brigadă Dorin Ioniță, șeful Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General, a reprezentanţilor diferitelor structuri militare din garnizoană și nu numai, ai administraţiei publice locale, ai asociațiilor județene a cadrelor militare în rezervă și retragere din Hunedoara.

Vedeți și FOTO. Absolvenții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la ultimul apel

Cartea de vizită a unei instituții de învățământ o constituie absolvenții săi, dincolo de statistici și clasamente rămân miile de tineri formați de-a lungul celor a 96 de ani în  Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” sub deviza „Non scolae sed vitae discimus” .

Așa cum spunea comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa, ,, Vă rog să nu uitaţi că aţi crescut şi aţi învăţat sub patronajul spiritual al lui Mihai Viteazul, aici în cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, la colegiul militar, una din instituţiile cu cele mai bogate tradiţii din Armată. De asemenea vă cer ca, în tot ceea ce veţi întreprinde, să aveţi permanent în vedere faptul că vă revine datoria de onoare de a consolida renumele colegiului şi de a-I spori printr-o evoluţie foarte bună în şcoala ce o veţi urma şi cariera pe care o alegeţi.”

ceremonial colegiul militar alba iulia11În cadrul ceremonialului au fost incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, înaintare în grad a noului elev plutonier adjutant, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 65-a, premierea celor mai buni și merituoși elevi, un scurt moment artistic și de final al promoției ,,Andrei Mureșan – 200”.

Din cadrul ceremonialului a făcut parte momentul special dedicat domnului profesor Romulus Borțoș, care după 36 de ani de activitate la catedră pusă în slujba matematicii, și-a încheiat frumoasa carieră de dascăl. De asemenea domnul Vian Bradea, și-a încheiat activitatea, desfășurată din 2008 la clubul colegiului militar, ca instructor de dans.

Nu se putea încheia această festivitate dedicată absolvirii, fără spectacolul dedicat invitaților și părinților, susținut de către formațiile noastre artistice.

Bilanțul acestui an școlar a fost unul deosebit, demn de consemnat în cartea de onoare a instituției:  152 de elevi participanți la olimpiade și concursuri; 95 de premii și mențiuni la olimpiadele școlare cu 25 calificați la națională, unde s-au obținut 5 premii și 5 mențiuni și 27 de premii de onoare pentru performerii colegiului. Toată această muncă și dăruire ne-a adus satisfacția lucrului bine făcut, a transmis Daniela Filimon.

Foto: Darius Duriga

[nggallery id=2341]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea