Rămâi conectat

Sport

FOTO, Best Tegbo (Euro Şpring), convocat la naţionala Nigeriei | Fotbalistul african poate ajunge la Jocurile Olimpice 2016 din Brazilia

Publicat

în

Best Tegbo Euro Spring1După ce a mizat pe doi campioni europeni la minifotbal, Euro Şpring (locul 4 în Liga a IV-a Alba) are şansa să fie reprezentată la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dacă nigerianul Best Dummene Tegbo (23 de ani) va fi selecţionat în echipa naţională a ţării sale.

Este de câţiva ani în ţară, iar în intersezon îşi căuta echipă la un nivel superior dar n-a reuşit. Atunci l-am adus la Şpring, pentru a-i da o mână de ajutor şi până la urmă sprijinul este reciproc. Ne-a anunţat că pleacă în Nigeria şi din câte am înţeles este vorba de o acţiune de constituire a lotului pentru Jocurile Olimpice din Brazilia„, a menţionat Florin Berţa, antrenorul principal al Euro Şpring.

Viitorul Santimbru - Euro Spring 33Renumele formaţiei din „Ţara Secaşelor” a depăşit demult graniţele judeţului, în condiţiile în care Euro s-a mai remarcat prin faptul că a avut în efectiv doi „tricolori”, Mircea Ioan Popa şi Gabriel Tănase, componenţi ai echipei naţionale de minifotbal a României şi campioni europeni (al doilea plecând în iarnă la Păltiniş Răşinari).

Elit - Gustul Desăvârșit

Best este un fotbalist cu calităţi deosebite, mult peste nivelul eşalonului. Poate evolua şi al doilea vârf, în spatele atacantului împins, sau chiar în postura de «playmaker». Ar fi ceva extraordinar să ajungă în Brazilia, la Jocurile Olimpice„, a menţionat antrenorul Florin Berţa

„Best” îşi confirmă prin evoluţiile de pe gazon prenumele, fotbalistul de culoare fiind unul dintre remarcaţii primăverii în echipa condusă de Florin Berţa şi Aurelian Rusu. Tegbo a mai jucat în România la Progresul Pecica (Arad) şi FC Zalău (Liga a 3-a), în iarnă a dat probe de joc la Măgura Cisnădie, dar până la urmă a ajuns în Alba. „”

*De la campioni euroBest Tegbo Euro Spring1peni, la „pata de culoare”

Fotbalistul de profil ofensiv a plecat pentru trei săptămâni în Nigeria, pentru a onora o convocare la reprezentativa „vulturilor verzi”, o acţiune de selecţie în vederea alcătuirii lotului cu care africanii vor aborda jocurile din Grupa B a Jocurilor Olimpice, unde Nigeria a fost repartizată alături de Suedia, Columbia şi Japonia. Tegbo va lipsi în finalul acestui campionat, în care Euro Şpring are şanse să ajungă la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, în al doilea sezon petrecut pe a 4-a scenă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Sebeș și LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba, organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Alba va fi prezent Ion Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respectiv să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ din Sebeș.

În momentul demarării acțiunii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă participarea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selecția se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare