Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Bani publici „călcați de roată”: „Zebrele roșii” din Alba Iulia „mor” înainte de termenul de garanție

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Bani publici „călcați de roată”: „Zebrele roșii” din Alba Iulia „mor” înainte de termenul de garanție

În 10 septembrie 2021, prin intermediul unui comunicat, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa anunța începutul lucrărilor de „înroșire” a trecerilor de pietoni din oraș.

„Suprafața totală estimată a marcajelor pietonale este de circa 2.500 mp și este realizată din vopsea specială, cu microbile reflectorizante. Prin marcajele folosite și vopseaua specială se va asigura o aderență mai bună, mult mai rezistentă în timp la uzură, dar și o vizibilitate mult mai bună atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, dar și pe timp de ploaie.” , a transmis la momentul respectiv edilul orașului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul demarat și întreprins de Primărie are o valoare de peste 100.000 de lei.  Pentru trecerile de pieton pe fond roșu garanţia acordată de executant pentru lucrările efectuate este de 6 luni sau 2.000.000 treceri cu roata, de la finalizarea lucrărilor, în condiţii normale de exploatare. Nimeni nu știe cine și cum numără „trecerile de roată”, astfel putem înțeleg faptul că garanția efectivă este de 6 luni de la finalizarea lucrărilor.

Fotografia din prezentul articol a fost realizată vineri, 21 ianuarie 2022. Trecerea de pietoni, situată în zona magazinului Dedeman, a fost „înroșită” în urmă cu mai puțin de 6 luni, termenul de garanție stipulat în proiect, de bună oară nimeni nu poate să determine cu exactitate cele 2.000.000 de „treceri de roată”, iar de urmărit este atitudinea pe care Primăria Alba Iulia o va avea în relația cu executantul lucrării și dacă vor fi aduse schimbări sau îmbunătățiri în executarea acestui tip de lucrări.

Termeni și condiții impuse executantului:

„Marcajul rutier transversal pentru treceri de pietoni se va executa cu vopsea pe bază de solvent, culoare roşu şi microbile reflectorizante.

Grosimea stratului de vopsea în stare ud va fi de cel puţin 600 pin.

Vopseaua se aplică pe toate suprafeţele bituminoase sau din beton, pe toate categoriile de drumuri.

Vopseaua pe baza de solvent trebuie sa prezinte următoarele avantaje:

– aderenta buna la stratul suport;

– vizibilitate ridicata pe timp de zi sau de noapte;

– să asigure o peliculă fără fisuri, cu rezistenţă ridicată la uzură.

Microbilele ce vor intra în componenţa vopselei de marcaj vor trebui să îndeplinească concomitent următoarele caracteristici tehnico-constructive:
– vizibilitate în condiţii de umezeală;

– proprietăţile optice îmbunătăţite ale suprafeţei microbilelor, trebuie să atingă niveluri foarte ridicate de retroreflexie;

În preţul lucrărilor vor fi incluse:

– cheltuielile aferente deplasării utilajelor şi echipelor în zona de lucru;

– curăţarea suprafeţelor pe care se aplică marcajul rutier;

– toate materialele necesare;

– manoperă şi utilaje;

– cazare si diurnă;

– orice alte costuri ocazionate de execuţia lucrărilor.” , au fost condițiile impuse de proiectul în valoare de peste 100.000 de lei, transmise prin intermediul comunicatului mai sus amintit, în data de 10 septembrie 2021.

ZiarulUnirea.ro, în baza LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, a solicitat Primăriei Alba Iulia detalii și clarificări cu privire la proiectul în valoare de peste 100.000 de lei, urmând ca acestea să fie făcute publice la momentul răspunsului din partea instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni: Pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni, care acum pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor. Zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori au pus mână de la mână și au adus lumină în viața bătrâneilor.

”Sâmbătă s-a încheiat evenimentul umanitar organizat cu sprijinul CAR – Câmpeni pentru familia Bocioc din Bucium.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această familie a ajuns într-o situație dificilă din cauza vârstei înaintate, imobilității și a problemelor cu care se confruntă fiica lor.

Într-o lume atât de dinamică, uităm adesea că există persoane și familii întregi care nu pot ține pasul cu ritmul vieții moderne. La începutul evenimentului, ne-am simțit copleșiți de munca pe care trebuia să o facem în cele două zile. Cu toate acestea, pe parcurs, dinamica și determinarea doamnei Gombos de la CAR – Câmpeni au mobilizat zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori.

Sâmbătă seara, am reușit să finalizăm și să punem la dispoziția familiei o casă transformată: văruită, dezinfectată, mobilată și echipată pentru o viață decentă. Acum, familia Bocioc poate să trăiască în condiții mai bune și să înceapă un nou capitol în această perioadă dificilă a vieții lor.

Vrem să mulțumim din suflet Spitalului Abrud, doctorilor de Familie, Neurologi și Psihiatri, Parohiei Bucium Poieni, Montana SA Câmpeni, Autocompany Montana – Câmpeni, Rivaly – Câmpeni, PSD – Câmpeni, întregii comunități și voluntarilor pentru sprijinul oferit. Ați demonstrat că, împreună, putem face diferența.

Mă înclin în fața fiecăruia dintre voi pentru modestia și omenia de care ați dat dovadă. Să continuăm să fim o comunitate unită și să aducem lumina în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru! #SchimbămDestinul #Solidaritate #FamiliaBocioc

Pentru a continua astfel de acțiuni, avem nevoie de sprijin. Orice ajutor contează. Vă mulțumim!”, au transmis pe Facebook reprezentanții Asociației ”Apuseni Spirit”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Lae Cascadorul pregătește o spectaculoasă apariție în emisiunea de succes „Românii au talent” de la postul de televiziune Pro TV. Cascadorul talentat și fiul său, care este și el concurent, se pregătesc pentru prima lor filmare, ce va avea loc pe 8 octombrie.

Locația aleasă pentru acest moment de excepție este București, Studiourile Kentauros Media din Ștefănești de Jos. Filmarea va avea loc seara, după ora 19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lae Cascadorul face o invitație deschisă tuturor prietenilor și colegilor din lumea cascadorilor, care sunt în apropiere și doresc să asiste la această premieră impresionantă. Este o ocazie unică de a vedea o cascada auto executată de un tată și fiu, promițând un spectacol plin de adrenalină și emoție.

Fanii emisiunii „Românii au talent” și iubitorii de acțiune și cascadorii sunt așteptați cu entuziasm să se alăture evenimentului și să susțină talentul și curajul acestor doi cascadori de excepție.

Lae Cascadorul sau Nicolae Dreghici, pe numele său, s-a născut pe data de 15 iunie 1952 în satul Oarda de Sus, într-o familie de oameni simpli.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Săliștea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor lucrări de restaurare în cadrul proiectului „Restaurare Biserica de lemn „Sf. Arhangheli” a fostei Mănăstiri Cioara”. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.876.403,80 lei, fără TVA.

Obiectivul general al prezentului proiect îl constituie Restaurarea Bisericii de lemn “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” Săliştea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivele specifice ale prezentului proiect sunt următoarele:

  • salvarea clădirii – aflată într-o stare avansată de degradare – prin consolidarea, conservarea, restaurarea şi reabilitarea volumetrica si funcţională a monumentului de interes naţional;
  • dezvoltarea potenţialului turistic al zonei prin introducerea în circuitul turistic al monumentului.

Pentru realizarea obiectivului propus s-a avut in vedere, adoptarea unor soluţii tehnologice cat mai simple si intervenţii cat mai reduse asupra construcţiei, monument istoric.

Lucrările de intervenţie la biserica vor fi precedate de o expertizare a stării picturii iconostasului si se vor desfasura sub supravegherea pictorului restaurator.

In baza concluziilor din Expertiza tehnica, starea tehnica a construcţiei este proasta si lucrările de consolidare propuse in documentaţia actuala, sunt strict necesare si urgente pentru a evita afectarea iremediabila a rezistentei si stabilitatii acesteia. Expertiza biologica indica deasemenea masurile ce se impun a se lua pentru a remedia degradările ce afecteaza actualmente biserica.

Criteriile determinante de intervenţie – pe lângă cele structurale sunt de ordin istoric si cu precădere arhitectural:

– refacerea fundaţiilor, prin realizarea unor fundaţii continue din beton, refacere socluri din piatra in sistem uscat;
– refacerea orizontalei cununii de talpă ce poartă cununile;
– remedierea ieşirilor din verticală a pereţilor
– refacerea îmbinărilor afectate ca urmare a tasării inegale;
– înlocuirea cununilor cu rezistenţă mecanică compromisă, mai cu seamă în partea de jos a monumentului în relaţia cu cununa de talpă;
– consolidarea prin înlocuire a elementelor degradate ale bolţilor peste naos si altar
– revizuirea componentelor structurii de şarpantă şi a turnului si inlocuirea elementelor degradate;
– înlocuirea integrală a învelitoarei din şindrilă, refacere la patru rânduri;
– tratament antifungic pentru lemn la pardoseala, cununi, şarpantă şi invelitoare;
– revizuirea pardoselii cu păstrarea soluţiei originale si inlocuirea elementelor degradate si crearea canalului perimetral de aerare a tălpilor;
– reparaţii la tencuielile interioare cu mortar de var pe trestie
– repararea tamplariei originale sau refacerea ei după model
– tratament de ignifugare a şarpantei şi a invelitorii la interiorul acesteia;
– iluminat arhitectural interior si exterior;
– instalaţie de paratrăznet care să corespundă normelor în vigoare
– sistematizare verticala, trotuar perimetral si alee de acces din lespezi de piatră pe pat de nisip şi balast de la drumul de acces şi pînă la intrarea în biserică;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare