Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Lucrări în desfăşurare pe loturile 1 şi 2, între Sebeş şi Aiud. Se organizează şantiere, se fac sondări de teren şi decopertări

Publicat

în

autostrada sebes turda 15Lucrările în desfăşurare pe Autostrada Sebeş – Turda, denumită mai nou de autorităţi Mureş-Arieş.

Pe lotul 1, zona Sebeş – Pârâul Iovului, în această perioadă se organizează şantierul şi se execută lucrări de sondare şi decopertare, iar pe lotul 2, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, se fac sondări de teren. În câteva imagini realizate sâmbătă, 21 februarie, se poate vedea că lucrările au avansat,în privinţa organizării de şantier, dar şi la decopertări, pe cele două loturi ale Autostrăzii Sebeş Turda.

Citiţi şi Autostrada Sebeș-Turda a DISPĂRUT de pe varianta finală a MasterPlanului General de Transport! Vezi cum este numită mai nou autostrada ce va traversa o parte din județul Alba

Electrica Furnizare Discount

 autostrada sebes turda 03Autostrtada Sebeş-Turda (A10) va face legătura dintre Autostrada A1 şi Autostrada A3. CNADNR a împărţit tronsonul de 70,0 km în patru loturi de 17 kilometri, 24,2 km, 12,4 km şi 16,3 km: Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului; Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda.

CITIŢI şi La autostrada Sebeș-Turda se face revizuirea acordului de mediu

Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.

Licitaţia pentru executarea lucrărilor la lotul 1 a fost câştigată de Asocierea Impresa Pizzarotti SpA&Pomponio Constructii SRL Cost: 541,7 milioane lei fără TVA, iar pentru lotul 2, de către Asocierea Aktor şi Euroconstruct Trading 98 SRL”, Cost: 549,3 milioane lei, fără TVA.

Durata contractului pentru ambele loturi este de 70 de luni, din care proiectarea şi executia – 22 de luni, iar perioada de garanţie, de 48 de luni.

Acordul pentru lotul 3 a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Autostrada este construită cu fonduri europene, în proporţie de 85 la sută, şi fonduri guvernamentale, în proporţie de 15 la sută. Costul întregului proiect se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, 100 de milioane de euro pentru fiecare tronson. Autostrada ar urma să fie gata în 2016.

[Gallery not found]
Publicitate

Ştirea zilei

O clasă ÎNTREAGĂ al unui liceu din Blaj va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID-19

Publicat

în

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare, a doua în cursul acestei zile, din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Astfel, potrivit reprezentanților ISJ Alba, o clasă întreagă de a XII-a a Liceului Teologic Greco Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj va studia de acasă în următoarele două săptămâni, din cauza acestui caz confirmat.

Astfel, aceasta este a patra clasa în doar o singură săptămână de școală care își va desfășura orele în regim online din județul nostru, din cauza măsurilor anti-COVID.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

Publicat

în

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

„Oameni buni, tatăl meu are într-adevăr probleme de sănătate… mai exact virusul acesta nenorocit COVID. Dar prin rugăciunile noastre către Dumnezeu, îl va vindeca”, a scris Ionuț Cercel, fiul său, pe rețelele de socializare, atunci când Petrică Cercel a ajuns în spital în stare gravă.

Din câte se pare, artistul avea mai multe probleme de sănătate, iar infectarea cu noul coronavirus i-a fost fatală, astfel că Petrică Cercel a murit. Chiar dacă inițial a refuzat internarea, cântărețul de manele a ajuns de urgență la un spital din Capitală și a fost intubat.

„Colegul și prietenul meu Petrică Cercel este infectat cu COVID-19 și este în stare gravă la ATI. Viața lui depinde doar de bunul Dumnezu. Haideți să ne rugăm cu toții pentru el. Este un om extraordinar de bun, cu cât ne rugăm mai mulți, cu atât Domnul o să ne audă. Vă rog din inimă”, scria și Adi de la Vâlcea pe internet, înainte de Petrică Cercel să moară.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Elev din Alba Iulia, depistat POZITIV cu COVID-19. Toată clasa în care învață trece în sistemul online

Publicat

în

La Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, o clasă întreagă de a VIII-a va învăța exclusiv în mediul online pentru următoarele două săptămâni.

Această măsură a fost luată, potrivit reprezentanților DSP Alba, din cauza unui caz confirmat în rândul elevilor din clasă.

Astfel, în prima săptămână a anului școlar 2021-2022, 3 unități școlare din județul Alba au câte o clasă care și-a mutat cursurile din formatul fizic în cel online, anume Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, Colegiul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, cel mai nou „membru” al acestei liste.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare