Rămâi conectat

Sport

FOTO: Alergătorii de la poalele Drăganei duc mai departe tradiția școlii cugirene de atletism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub deviza ,,Drumul spre victorie”, atleții de la CSO Cugir pregătiți de antrenorul Gheorghe Hăprean, au obținut într-o perioadă relativ scurtă, rezultate cu care se pot mândri.

Astfel, la Campionatul național de cros pentru copii și juniori desfășurat săptămâna trecută la Botoșani, o competiție de anvergură, care a reunit peste 500 de atleți din 80 de cluburi, sportivii cugireni au înregistrat un neașteptat succes. Între primii 10 alergători s-au situat: Paraschiv Paul, Mătâcă Corina, Borroș Antonio, Bîrgoz Eduard. La categoria Juniori 3, echipa de cros formată din Paraschiv Paul, Bîrgoz Eduard, Urâtoiu Ionică, Cherecheș Cătălin și Cugerean Mihai, au urcat pe podium, obținând locul III.

,,Nu acesta a fost obiectivul nostru având în vedere că ne-am propus încă înainte cu un an ca la această competiție să obținem titlul de campion național. Tot cu acești copii, în 2015, la Băile Felix am ocupat locul I. Din păcate, ca urmare a unor împrejurări defavorabile am ratat prima treaptă a podiumului”, susține profesorul Gheorghe Hăprean.

De reamintit că tot în acest sezon, la București s-a desfășurat Campionatul național de sală pentru Juniori 3, concurs la care, patru sportivi de la CSO Cugir au luat startul la probele de 800 m și 3000 m. Doi dintre ei și anume Bîrgoz Eduard s-a clasat pe locul IV la 800 m cu timpul de 2 minute,13 secunde, iar Paraschiv Paul a alergat 3000 m cu timpul de 10 minute, 34 secunde.

Un alt concurs – Maratonul Aiudului s-a dovedit de asemenea, un frumos succes pentru atleții de la CSO Cugir. ,,Maratonul Aiudului a fost pentru noi cei de azi, o școală în a demonstra că suntem capabili să ducem mai departe tradiția școlii cugirene de atletism în ceea ce privește alergarea de fond și mare fond, începută de profesorul Vasile Lupu. Astfel, la acest concurs desfășurat recent, sportivul Paraschiv Paul a obținut locul I la categ. până la 18 ani în proba de semimaraton 21 km cu timpul de 1 oră, 37 minute, iar Ionașcu Iulian tot la aceeași categorie, locul II cu timpul de 1 oră, 43 minute”, a prcizat antrenorul cugirean.

El a menționat că tot la acest maraton au mai alergat din Cugir atleții seniori Stoian Dan și Cojocaru Edi, precum și veteranii Hârjoc Vasile și Pâclișan Silviu. Înainte de a încheia, profsorul Gheorghe Hăprean a ținut să-i amintească pe veteranii cugireni Lupu Vasile și Hârjoc Vasile, ,,modele pentru tinerii de azi în ce privește mișcarea, sportul și sănătatea”, fapt dovedit și la Campionatul național de cros pentru veterani de la Pitești, ambii obținând titlul de campion național la categoria de vârstă la care au alergat. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea