FOTO: Albaiulienii Valentin Urian – antrenor principal și “speranța” Maria Pop, la lotul României de baschet feminin Under 14!

Pentru a doua oară în acest an, Alba are reprezentanți de seamă la nivelul baschetului feminin juvenil, respectiv echipa națională a României Under 14, în acțiunile căreia sunt angrenați jucătoarea Maria Pop și antrenorul Valentin Urian, ambii de la LPS Alba Iulia.

Cei doi vor participa cu echipa națională de baschet feminin a României Under 14, în perioada 15-22 decembrie, la o acțiune a reprezentativei tricolore, sub tutela proiectului Youth Development fund by FIBA, ce se va încheia cu meciuri împotriva selecționatelor similare din Bulgaria, Macedonia, Kosovo și Turcia, la Tg. Jiu. La această acțiune, albaiulianul va fi antrenor principal și va fi ajutat de secundul Victor Constantin. “Mă bucur și sunt onorat să particip la această acțiune a lotului național, ce va cuprinde o perioadă de pregătire până în 19 decembrie și apoi partidele din cardul turneului internațional FIBA YDF”, a spus Valentin Urian.

ELIT

Tot în acest an, Maria Pop și Valentin Urian (atunci secundul Veronicăi Gavrilă), au bifat, la începutul lunii septembrie, prima acțiune a celui mai mic lot “tricolor”, un turneu internațional disputat în Bulgaria, la Sofia. “Sper ca în viitor să mai am șanse de genul acesta. Sunt fericită că «profu’» Valentin Urian este unul dintre antrenorii de la lot, putem discuta deschis despre meciuri si prestația mea și mai presus de orice îi mulțumesc că mă încurajeză și îmi dă sfaturi”, spunea, atunci, talentata jucătoare de sub panou, o baschetbalistă de perspectivă.

Maria Pop, un nouă jucătoare promiţătoare a baschetului albaiulian, o baschetbalistă cu un potențial remarcabil, este de un an în vederile lotului național la respectiva categorie de vârstă, participând la diverse acțiuni de selecție. “Maria este din anul 2004, dar evoluează la generaţia 2001 şi 2002, iar la turneul final Under 16 a fost titulară. Este una dintre cele mai talentate jucătoare cu care am lucrat”, a precizat antrenorul Valentin Urian (LPS Alba Iulia), în cursul anului trecut, când Maria Pop a devenit, cu LPS Alba Iulia, vicecampioană naţională la Under 14.

Alba Iulia produce în continuare baschetbaliste, exemple în acest sens, în diverse generaţii, fiind Andreea Beldian, Mihaela Gherman, Andreea Fleşer (19 ani, prezentă în efectivul României Under 20, la Divizia B a FIBA European Championship), Diana Ignat (16 ani, un alt produs al LPS Alba Iulia, unde a lucrat cu Valentin Urian, convocată zilele acestea la România Under 18), Alexandra Bobar sau Ionela Ţetcu, însă, din păcate, CSU Alba Iulia a abandonat activitatea competițională în toamna trecută!

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...