Rămâi conectat

Sport

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia a câștigat Cupa Federației la juniori B! *Victorie în finala cu Oțelul Galați și performanță pentru fotbalul albaiulian

Dan HENEGAR

Publicat

în

AFC Unirea 1924 Alba Iulia a reușit un rezultat notabil, câștigând astăzi, la Buftea, Cupa Federației la juniAFC Unirea Alba Iulia campioana juniori B3ori B, după victoria entuziasmantă din finală, împotriva echipei Oțelul Galați, scor 4-0 (2-0), grație golurilor marcate de talentații Dup (7), An. David (20), Davidaș (48, 72). Trofeul a fost înmânat de foștii internaționali Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu.

*Vasile Ursu: „Sperăm ca autoritățile locale să se implice, o merităm”

Glumind printr-un joc de cuvinte „Unirea a topit Oțelul” ce a sintetizat victoria categorică, antrenorul Vasile Ursu a oferit o declarație edificatoare: „Dedic acest trofeu familiei mele și îi felicit pe părinții jucătorilor că au crescut asemenea copii dornici de afirmare. Sper ca autoritățile locale să se implice, întrucât am dovedit că există potențial, iar acești băieți merită sprijin. Îmi doresc ca Unirea Alba Iulia să ajungă acolo unde a fost nu demult, sus, în prim planul fotbalului românesc

*Dăscălescu: „Trebuie să fim mândri pentru acest trofeu”

Felicit antrenorii și jucătorii, este primul trofeu la nivel național câștigat de Unirea Alba Iulia. Trebuie să fim mândri de acești AFC Unirea Alba Iulia campioana juniori B6băieți și îi dedicăm victoria lui Marian Sarmeș”, a spus Mihai Dăscălescu, oficialul Unirii.

Aflată la prima ediție, această competiție juvenilă organizată de FRF este dedicată jucătorilor născuți în 1998 sau mai tineri. Pentru AFC Unirea 1924 Alba Iulia au evoluat următorii: Căt. Suciu – Negrea, L. Dan, Scrob, Boancă – Uță, Oprița, Davidaș, Iacșa – D. Dup, An. David; au mai intrat Lupea, Varga, Duma, Cordoș, Oancea; rezerve E. Lazăr, Oprean.

*Brumaru: „Am demonstrat că avem valoare”

Nu atât rezultatul contează, cât mai ales calitatea jocului. Diferența a făcut-o prestația extraordinară a atacanților Unirii. Am demonstrat că avem valoare, că proiectul început este unul sănătos. O parte dintre jucătorii noștri au intrat în vederile echipei naționale, la categoria aceasta de vârstă, iar în viitor ne punem mari speranțe în ascensiunea acestor tineri talentați„, a spus și antrenorul juniorilor A, Florian  Brumaru, prezent la finala de la Buftea.

*Prima finală câștigată!

Rezultatul „alb-negrilor” conduși de Vasile Ursu confirmă faptul că Alba Iulia are potențial fotbalistic, dar și viitor, fiind prima finală adjudecată de un club din județ, în plan fotbalistic. Mulți dintre juniorii B ai Unirii Alba Iulia, în frunte cu portarul Cătălin Suciu au făcut deja pasul spre echipa de seniori ce a promovat în Liga a IV-a.

Sursa foto: FRF

[nggallery id=618]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii | Lorand Palfi – două medalii de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii, 10-11 ani | Lorand Palfi – două medalii de argint   De curând, în Bazinul Olimpic din Tg. Mureș, s-a desfășurat etapa regională a Campionatului Național de înot, copii, 10-11 ani, competiție la care au fost prezenți și 10 sportivi de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea