Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Accident MORTAL pe valea Oltului: O persoană a DECEDAT și alte șase, printre care un copil de 4 ani, au fost rănite în urma unui carambol

Publicat

în

Accident MORTAL pe valea Oltului: O persoană a DECEDAT și alte șase, printre care un copil de 4 ani, au fost rănite în urma unui carambol

Un grav accident de circulaţie s-a produs joi după-amiaza pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea. O coliziune între patru maşini s-a finalizat cu decesul unei persoane și alte șase victime, printre care şi un copil de 4 ani.

Accidentul de pe Valea Oltului s-a produs în comuna Bujoreni, în zona Capul Piscului, la km 181 + 500 m.

Electrica Furnizare Discount

În urma acestui eveniment, circulaţia pe una dintre benzile pe sensul de mers Sibiu – Râmnicu Vâlcea s-a blocat, iniţial. La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD, unul de la Descarcerare şi alte două ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Pe lângă două dintre maşinile implicate, care au suferit daună totală, după cum reiese şi din poze, cinci persoane au avut de suferit. Una dintre victime a fost evaluată de SMURD, o tânără care prezenta traumatism cranian şi dureri la piciorul stâng, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au evaluat alte trei persoane cu răni uşoare: un copil de 4 ani, mama acestuia şi bunicul, toate fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Vâlcea. Cea de-a cincea persoană a suferit cele mai grave leziuni, un bărbat care a fost intubat într-una din ambulanţele SAJ.

Potrivit Poliţiei Vâlcea, cauza producerii acestui eveniment este neadaptarea vitezei şi pătrunderea pe sens opus, motiv pentru care în final traficul s-a blocat total pentru cercetări şi acordarea primului ajutor persoanelor implicate.

Zona în care s-a întâmplat accidentul este cunoscută drept una dintre „capcanele morţii” de pe DN 7 / E 81, de pe Valea Oltului, întrucât deseori aici se produc evenimente rutiere grave. Spre exemplu, în luna mai, în acelaşi loc, s-a răsturnat un microbuz plin cu pasageri, motiv pentru care s-a declanşat „Planul Roşu”.

La finele anului trecut, tot în urma unui accident petrecut în zonă, un tânăr a murit carbonizat. Şoferul unui TIR a murit în urmă cu un an, în urma unei coliziuni cu un alt TIR, moment care a fost surprins şi pe camerele de filmat din zonă. Iar exemplele pot continua.

Sursa foto: Facebook Info Trafic 24

Publicitate

Ştirea zilei

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Publicat

în

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Scumpirile la electricitate şi gaze naturale afectează şi instituţiile publice, nu doar consumatorii casnici.  Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a realizat toate demersurile necesare pentru a beneficia de cele mai bune prețuri de pe piață, spun reprezentanții acestuia, iar procedurile de achiziții se realizează prin bursă.

La gaz, au adăugat aceștia, conform OUG 118/2021 prețul maxim nu va depăși suma de 250 lei/MWh întrucât spitalul a formulat cerere către furnizorul de gaz pentru plafonare. Astfel, tarifele nu vor putea crește mai mult de 2,5 ori. Noul contract, cu noile scumpiri, a intrat în vigoare începând cu ianuarie 2022 și nu avem încă facturi pentru luna ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Care este situația facturilor din decembrie 2021, comparativ cu decembrie 2020

„La gaz, în decembrie 2021, valoarea facturii a fost mai redusă, cu 42%, față de luna decembrie 2020, dar și consumul de gaze a fost mai redus, cu 13%, în decembrie 2021 față de luna decembrie 2020. (așa cum am precizat, noul contract intră în vigoare în ianuarie 2022 când facturile vor fi mai mari, dar nu vor depăși plafonul per MWh).

La energia electrică scumpirile s-au produs, iar prețul per MWh, de luna trecuta, va fi similar cu cel din aceasta luna. Astfel, în decembrie 2021, am plătit o factură mai mare, cu 90%, față de decembrie 2020, dar și cantitatea de energie electrică consumată a fost mai mare, cu 25%, în luna decembrie 2021 față de luna decembrie 2020 (și la energia electrică beneficiem de un preț sub plafon).”

Aceste date au fost transmise de către reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, la solicitarea ZiarulUnirea.ro

SJU Alba Iulia se numără astfel printre unitățile medicale cele mai „norocoase”, din țara noastră, în ceea ce privește valoarea facturilor la utilități care trebuie achitate.

Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huși a primit o factură de 80.000 de lei, doar la gaze, conform cu noile prețuri.

În condiţiile în care, în cursul anului 2021, toate facturile la apă, gaze şi electricitate, pe o lună, însumau, în medie, o cheltuială de aproximativ 96.000 de lei, scrie publicația Vremea Nouă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Circulația se desfășoară momentan doar pe banda a doua pe autostrada A1, la kilometrul 471, sensul de mers de la Lugoj spre Timișoara. Puțin după ora 15:00, o camionetă a acroșat autoturismul firmei de pază care patrulează pe autostradă, mașină care se afla oprită pe banda de urgență.

În urma accidentului, banda de urgență și banda 1 sunt închise, circulația desfășurându-se doar pe banda 2, până la îndepărtarea efectelor coliziunii. Impactul a fost unul puternic, mașina firmei de pază fiind practic distrusă, făcută zob.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Publicat

în

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Astăzi, 20 ianuarie 2022, a avut loc o ședință a Colegiului de Conducere al Curții de Apel Alba Iulia, în cazul celor nouă cazuri de COVID-19 depistate la Judecătoria Blaj.

Prin adresa nr. 73/I/I/A/38 din data de 20.01.2022 preşedintele Judecătoriei Blaj a informat Colegiul de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia despre numărul mare de judecători şi personal auxiliar al instanţei care a fost depistat pozitiv cu Covid 19 şi, în temeiul art. 2 din Legea nr. 114/2021, a propus restrângerea activităţii de judecată a întregii instanţe până la data de 24.01.2022, inclusiv.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce priveşte compartimentul arhivă/registratură s-a propus fie restrângerea activităţii până la data de 25.01.2022 inclusiv, fie delegarea unui grefier arhivar din cadrul altei instanţe pentru data de 24.01.2022.

Informează, de asemenea, că la acest moment activitatea Judecătoriei Blaj nu se poate desfăşura întrucât nici un grefier ori grefier arhivar nu este în activitate.

Colegiul de conducere al Curții de Apel Alba Iulia a hotărât:

Art. 1 – Aprobă propunerea de restrângere a activităţii de judecată a Judecătoriei Blaj pentru perioada 20.01.2022 – 24.01.2022, inclusiv.

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Judecătoriei Blaj şi Consiliului Superior al Magistraturii şi se publică pe site-ul Curţii de apel Alba Iulia, pe site-ul Judecătoriei Blaj din cadrul portalului instanţelor de judecată http://portal.just.ro, precum şi, în extras, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare