Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Accident MORTAL în Cluj: O autobasculantă plină cu sare s-a ciocnit frontal cu un autoturism. O femeie de 59 de ani a DECEDAT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident MORTAL a avut loc marți, 29 noiembrie, în județul Cluj. O autobasculantă plină cu sare s-a ciocnit frontal cu un autoturism. O femeie de 59 de ani a DECEDAT.

O femeie de 59 de ani a murit, iar un bărbat a fost rănit într-un accident produs marți după-amiază pe un drum național din judeţul Cluj. O autobasculantă plină cu sare s-a ciocnit frontal cu un autoturism.

Elit - Gustul Desăvârșit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că pe DN1 Cluj-Napoca – Oradea, în Izvoru Crișului, județul Cluj, s-a produs o coliziune frontală între o autobasculantă încărcată cu sare și un autoturism.

ISU Cluj a anunțat că o femeie de 59 de ani, care a rămas blocată în mașină, a fost extrasă din autoturismul puternic avariat. Din nefericire, prezenta leziuni incompatibile cu viața, iar medicul de la SAJ a declarat decesul acesteia. Bărbatul rănit primește îngrijiri.

Traficul rutier se desfășoară pe un sens, alternativ, fiind valori ridicate de trafic pe ambele sensuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Legea privind securitatea și apărarea cibernetică a României, adoptată de Parlament. Va fi înființat Sistemul Național de Securitate Cibernetică

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Legea privind securitatea și apărarea cibernetică a României, adoptată de Parlament. Va fi înființat Sistemul Național de Securitate Cibernetică

Proiectul de lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României a fost adoptat, în cursul zilei de miercuri, de către Seant, în calitate de for decizional. Proiectul prevede înființarea Sistemului Național de Securitate Cibernetică în scopul organizării și desfășurării în mod unitar la nivel național a activităților specifice.

S-au înregistrat 81 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” şi trei abţineri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor, cuprinde cadrul juridic şi instituţional referitor la organizarea şi desfăşurarea activităţilor din domeniile securitate cibernetică şi apărare cibernetică, a mecanismelor de cooperare şi a responsabilităţilor instituţiilor cu atribuţii în aceste domenii. Actul normativ stabileşte acţiunea autorităţilor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi şi capabilităţi specifice prevenirii şi contracarării ameninţărilor, vulnerabilităţilor şi riscurilor cibernetice.

„Securitatea şi apărarea cibernetică se realizează prin adoptarea şi implementarea de politici şi măsuri în scopul cunoaşterii, prevenirii şi contracarării vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor în spaţiul cibernetic”, prevede proiectul.

În scopul organizării şi desfăşurării în mod unitar la nivel naţional a activităţilor specifice securităţii cibernetice, se înfiinţează Sistemul National de Securitate Cibernetică (SNSC) drept cadru general de cooperare care reuneşte autorităţile cu responsabilităţi şi capabilităţi în domeniile de aplicare a legii, în vederea coordonării acţiunilor la nivel naţional pentru asigurarea securităţii cibernetice.

Actul normativ se aplică în domeniul securităţii cibernetice pentru:

a) reţelele şi sistemele informatice deţinute, organizate, administrate, utilizate sau aflate în competenţa autorităţilor şi instituţiilor publice din domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, justiţiei, situaţiilor de urgenţă, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat;

b) reţelele şi sistemele informatice deţinute de persoanele fizice şi juridice de drept privat şi utilizate în vederea furnizării de servicii de comunicaţii electronice către autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale;

c) reţelele şi sistemele informatice deţinute, organizate, administrate sau utilizate de autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, altele decât cele prevăzute anterior la lit. a), precum şi de persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi cu scop lucrativ şi nelucrativ de cercetare, dezvoltare, inovare şi producţie în domeniul tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau furnizează servicii publice ori de interes public, altele decât cele de la lit. b).

Persoanele care au în responsabilitate aceste reţele şi sisteme informatice au obligaţia de a notifica incidentele de securitate cibernetică prin intermediul Platformei Naţionale pentru Raportarea Incidentelor de Securitate Cibernetică (PNRISC), de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore de la constatarea incidentului. Dacă incidentele de securitate cibernetică nu pot fi comunicate complet în acest termen, acestea se transmit în cel mult 5 zile calendaristice de la notificarea iniţială, informaţiile putând fi completate şi ulterior cu cele care reies din investigaţiile realizate pe baza evenimentului.

Conform proiectului, „furnizorii de servicii tehnice de securitate cibernetică au obligaţia de a pune la dispoziţia autorităţilor (…), la cererea motivată a acestora, în termen de maximum 48 de ore de la data primirii solicitării, date şi informaţii privind incidente, respectiv în maximum 5 zile de la data primirii solicitării, ameninţări, riscuri sau vulnerabilităţi a căror manifestare poate afecta o reţea sau un sistem informatic, precum şi interconectarea acestora cu terţii şi cu utilizatorii finali”.

Actul normativ stabileşte sancţiuni în cazul nerespectării de către aceste persoane a obligaţiei de notificare a incidentelor de securitate cibernetică, prin intermediul PNRISC, în termenul prevăzut, a obligaţiei de comunicare completă a incidentelor de securitate cibernetică, precum şi pentru nerespectarea de către furnizorii de servicii de securitate cibernetică a obligaţiei de a pune la dispoziţia autorităţilor date şi informaţii privind incidente, ameninţări, riscuri sau vulnerabilităţi a căror manifestare poate afecta o reţea sau sistem informatic al deţinătorului sau al unor terţi, în termenul stabilit.

Sunt prevăzute amenzi de la 5.000 lei la 50.000 lei, iar în cazul săvârşirii unei noi contravenţii în termen de şase luni limita maximă este de 200.000 lei.

Pentru operatorii economici cu o cifră de afaceri netă de peste 1.000.000 lei sancţiunea va fi cu amendă în cuantum de până la 1% din cifra de afaceri netă, iar, în cazul săvârşirii unei noi contravenţii, în termen de şase luni limita maximă a amenzii este de 3% din cifra de afaceri netă, potrivit unui amendament admis la comisiile de specialitate din Senat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Membrii unei grupări de proxenteți, reținuți de polițiști: Au plasat mai multe minore în Alba și le-au obligat să se prostitueze

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

VIDEO| Membrii unei grupări de proxenteți, reținuți de polițiști: Au plasat mai multe minore în Alba și le-au obligat să se prostitueze

La data de 21.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova, Ialomița și Constanța într-o cauză având ca obiect infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, membrii grupului care au desfășurat anterior activități infracționale pe linia proxenetismului, fapte pentru care de altfel au fost cercetați și condamnați, au luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

În acest scop, au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituției în beneficiul lor patrimonial.

Unul dintre membrii grupului a avut rolul de a racola persoanele vătămate minore pe care le-a abordat prin intermediul unor rețele de socializare în scopul inducerii acestora în eroare pretinzând că urmărește dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.

Ulterior, persoanele vătămate majore care au fost determinate să se prostitueze și persoanele vătămate minore au fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități din România, situate pe raza județelor Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

În vederea atragerii potențialilor clienți, membrii grupului au postat anunțuri telefonice pe diverse site-uri de internet.
Pentru a menține un control permanent asupra persoanelor vătămate minore, apelurile clienților au fost preluate, la solicitarea traficanților, de către alte persoane de sex feminin care se prostituau în favoarea acestora de mai mult timp.

În ceea ce privește una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în județul Hunedoara, transportată și, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza județului Ialomița, au fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituție este una sigură și că din aceasta se obțin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuință etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituției. În condițiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituția, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanți.

În cazul unei alte persoane vătămate minore, supusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, s-a reținut că aceasta, pentru a-și asigura scăparea, a încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ținută.

În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri.
La una dintre adresele percheziționate a fost identificată o victimă a traficului de minori care a fost referită împreună cu fiul său nou-născut reprezentanților D.G.A.S.P.C. Constanța în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială.

La sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Centrale ale D.C.C.O., respectiv B.C.C.O. Ploiești, B.C.C.O. Constanța, S.C.C.O. Brăila și Poliția Municipiului Slobozia – Biroul Ordine Publică, A.N.I.T.P. și a beneficiat de sprijinul operațional al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ,,Vlad Țepeș”.
Suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Moș Crăciun Motociclist a ajuns la peste 40 de familii din Alba: Bikerii au împărțit brazi, alimente și cadouri persoanelor nevoiașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moș Crăciun Motociclist a ajuns la peste 40 de familii din Alba: Bikerii au împărțit brazi, alimente și cadouri persoanelor nevoiașe

Campania ”Moș Crăciun Motociclist” organizată de Lupii Sigidavei Cugir a ajuns anul acesta la ediția a VIII-a. Așa cum ne-au obișnuit, bikerii nu au uitat de cei aflați în nevoie și alături de partenerii lor au adus bucurie persoanelor nevoiașe din județ.

Anul acesta acțiunea a  fost făcută în parteneriat cu STC/STA și s-a desfășurat în orașele Cugir, Aiud și Alba Iulia. Organizatorii Lupii Sigidavei Cugir i-au avut ca și colaboratori pe motocicliștii de la Apulum Bikers și Aiud Bikers.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de CRACIUN 2022. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

”În prag de sărbătoare, să ne deschidem sufletele și să fim solidari cu cei pe care viața îi pune în dificultate și nu au un nivel de trai decent la fel ca noi!

Acțiunea s-a desfășurat în orașele Cugir, Alba Iulia și Aiud împreună cu prietenii noștri de la Apulum Bikers și Aiud Bikers RC. În acest an, Star Transmission Cugir și Star Assembly Sebeș sunt sponsorii principali ai acțiunii umanitare și vrem pe acestă cale să le mulțumim pentru că le pasă”, au transmis reprezentanții organizației din Cugir.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru familie. FELICITARI și URARI pentru cei dragi

Astfel, Moș Crăciun Motociclist a ajuns încărcat de daruri la 45 de familii din județ. Copilașii, dar și adulții s-au bucurat de brazii de Crăciun gata împodobiți pe care moșul i-a pregătit special pentru ei, dar și de alimente pentru a pregăti masa de sărbătoare. Nu au lipsit nici darurile de sub brad, iar fericirea de pe chipurile oamenilor a fost răsplata perfectă pentru motocicliști.

Acțiunea va lua final în Ajunul Crăciunului, în fața Catedralei din Cugir, când peste 150 de copii vor primi plăsuțe cu dulciuri de la Moș Crăciun.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea