Rămâi conectat

Sport

Fost atacant al Unirii Alba Iulia, suspendat pentru tentativă de trucare de meciuri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Bălţoi (35 de ani), fost atacant al Unirii Alba Iulia a fost suspendat de FRF, pentru tentativă de trucare de meciuri, pentru 10 luni şi amendat cu 100.000 de lei! Acesta a fost în două rânduri legitimat la Unirea Alba Iulia, prima dată, în 2010, în Liga 1, când a jucat 9 partide, în ultimul retur petrecut de „alb-negrii” în elită, iar apoi vara trecută. Bălţoi nu are însă amintiri plăcute din  perioada petrecută în Cetatea Marii Uniri, în 2010 fiindu-i suspendat carnetul de conducere, iar în 2016 i s-a reziliat contractul fără a apuca să joace vreun meci oficial

În cele ce urmează, vă prezentăm subiectul, conform www.liga2.ro: „Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal a dat verdict, în şedinţa din 3 iulie 2017, într-un nou caz de tentativă de trucare de meciuri în fotbalul românesc. Fostul atacant al lui Dinamo, Alexandru Bălţoi (35 de ani), ultima dată la Atletico Vaslui, în Liga 3, a fost suspendat pentru o perioadă de 10 luni şi amendat cu 100.000 de lei pentru tentativa de a influenţa un meci din campionatul Ligii 2.

Aflat pe rol de multe luni, cazul lui Bălţoi a fost finalizat în această săptămână. „Admite sesizarea formulată de FRF prin Secretar General împotriva pârâtului Alexandru Bălţoi. În temeiul art. 60 al.1 şi 12, art. 60 bis cu aplicarea art. 45 din RD al FRF se sancţionează Alexandru Bălţoi cu măsura suspendării pentru o perioadă de 10 (zece) luni şi o penalitate sportivă de 100.000 lei„, sună verdictul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Potrivit Gazeta Sporturilor, Bălţoi, care evolua în Liga 3, la Atletico Vaslui, a contactat persoane din conducerea clubului Dacia Unirea Brăila, din Liga 2, propunându-le prin SMS suma de 20.000 de lei pentru a pierde meciul cu Academica Clinceni, din 14 aprilie 2017, cu două zile înainte Paşte. „Facem să fie bine pentru toţi de Paşti, pe praful ăsta. Tu ştii cum e, îţi dau ţie şi tu vorbeşti cu băieţii. Şi mai ai ceva de la mine„, a fost unul dintre mesajele atacantului, însă antrenorul Alin Pânzaru nici nu a vrut să audă. „Nu mă interesează 1 leu nemuncit. Mai bine mă târăsc ca râma de foame. Vorbeşte cu cei de la Clinceni, cu Dragomir, lor le plac combinaţiile… şi ăla care oferă să-şi ia lumânări cu ei, că vine Paştele„, i-a răspuns Pânzaru, care apoi l-a pârât imediat la FRF. Meciul respectiv a fost câştigat de Brăila cu 1-0.

Asta e o tâmpenie, o aberaţie. Am făcut o glumă de 1 aprilie cu Alin Pânzaru (n.r. – antrenorul echipei Dacia Unirea Brăila). I-am zis să facem şi noi o chestie. Era o glumă, dar el a luat-o în serios şi s-a dus cu SMS-ul la Federaţie. Sunt nevinovat. Oricum m-am lăsat de fotbal. Fac nişte cursuri de kinetoterapie„, a spus Alexandru Bălţoi pentru gsp.ro.

În cariera sa, Alexandru Bălţoi a evoluat pentru Dinamo, FCM Câmpina, Farul, Dinamo II, Oţelul, FC Argeş, UTA, FC Braşov, Unirea Alba Iulia, Ceahlăul, Concordia Chiajna, Rapid Ghidighici, CF Brăila, FC Clinceni, Sporting Turnu Măgurele, Gloria Popeşti Leordeni, Unirea Dej şi Atletico Vaslui.

Bălţoi a câştigat cu Dinamo două titluri de campioni, două Cupe ale României şi o Supercupă.

Suspendarea lui Alexandru Bălţoi, dar şi cea a lui Laurenţiu Venţer, de la Academica Clinceni, ambele în şedinţa din 3 iulie a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, reprezintă al şaptelea caz de acest gen în ultima perioadă în fotbalul românesc”

Sursa: www.liga2.ro, foto: prosport.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea