Rămâi conectat

Actualitate

Florin Roman, susținut ca președinte interimar, în urma demisiei lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Florin Roman, susținut ca președinte interimar, în urma demisiei lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților

Ludovic Orban este, în continuare, decis să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Florin Roman fiind susținut că președinte interimar.

România se află într-o situație fără precedent. De parcă criza sanitară și cea economică nu erau suficiente, avem parte și de o criză politică. PNL, Guvernul căzut din cauza moțiunii de cenzură depusă de PSD, a avut la ceas de seară o întâlnire, pentru a pune lucrurile la punct. Acum este momentul perfect să se răzbune pe Dacian Cioloș pentru faptul că a contribuit la căderea lor.

Moțiunea de cenzură care l-a dat jos pe Florin Cîțu nu l-a speriat prea mult. Klaus Iohannis, președintele României, a susținut în repetate rânduri că îl va propune tot pe el pentru un nou mandat, însă planurile s-au schimbat. Luni, șeful statului a anunțat public desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru. Vestea a venit ca un trăsnet pentru premierul interimar, iar acest lucru s-a putut observa și din primele sale declarații legate de acest eveniment.

Chiar dacă desemnarea a fost o lovitură puternică pentru Florin Cîțu, lucrurile trebuie să își urmeze cursul, iar un nou Guvern trebuie înființat. Marți seara, liderii PNL s-au întâlnit pentru a discuta despre situația politică de la ora actuală, dar mai ales pentru a decide pe cine vor susține în lupta pentru fotoliul de prim-ministru al României. Deși decizia nu a fost supusă la vot, se pare că lucrurile sunt clare. Liberalii nu îl vor susține pe Dacian Cioloș, cel care a contribuit la căderea lor.

Miercuri vor avea loc noi discuții, iar liderii PNL susțin că vor menține declarațiile făcute aseară de Florin Cîțu. Premierul desemnat nu va avea parte de susține, ba mai mult. Liberalii îl trimit pe Dacian Cioloș să negocieze cu cei din PSD și AUR. Ei nu sunt dispuși să acorde suport unui politician care nu i-a susținut pe ei atunci când au avut nevoie.

”Mâine (miercuri – n. red.) va avea loc o discuţie în patru – Cîţu, Kelemen, Pambuccian şi Cioloş -, urmând ca ulterior preşedintele PNL să aibă o nouă reuniune doar cu omologul său de la UDMR şi cu liderul minorităţilor, fără participarea lui Dacian Cioloş”, au mai explicat sursele citate pentru News.ro.

În această seară s-a decis cine îi va lua locul lui Orban, dacă acesta va demisiona

Marea majoritate a liberalilor merg pe ideea premierul interimar și susțin că decizia luată de Florin Cîțu este mai bună în acest caz. Se pare că liderii din PNL pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe Dacian Cioloș pentru votul acordat moțiunii de cenzură. Totuși există și „oaia neagră” a partidului, Dan Meran, liderul PNL Sector 5. Acesta susține că firesc ar fi ca PNL să refacă coaliția cu USR și UDMR, dar cu un premier liberal, au mai precizat sursele citate.

Pe ordinea de zi a mai fost un subiect extrem de important. Ludovic Orban este decis să demisioneze de la șefia Camerei Deputaților, așa că este nevoie de un înlocuitor. Florin Cîțu speră ca al său coleg să revină la sentimente mai bune și chiar a promis că îi va da un telefon în acest sens. Totuși, în cazul în care Orban va fi de neclintit în decizia sa, Florin Roman să fie susținut ca președinte interimar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea