Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Florin Roman: La SC Drumuri şi Poduri Locale Alba trebuie schimbată mentalitatea! Cine a dat dispoziția?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

V-am informat recent că la societatea Consiliului Județean, Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba, din cauza problemelor economice cu care se confruntă, s-a început un plan de reorganizare ce presupune și disponibilizarea și/sau pensionarea a 20 de anagajați.

Pentru mai multe lămuriri în legătură cu acest subiect și pentru a afla motivele pentru care s-a ajuns în această situație, l-am  întrebat pe vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, cel care are în atribuții privind activitatea DPL.

Acesta a explicat că în urma unei analize realizate privind societatea, s-au constat mai multe deficiențe, care în opinia sa se datorează managementului defectuos al celor trei directori care conduc SC Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba. Este vorba despre, așa cum apar pe site-ul instituției,   directorul general, inginer Mihai Conțan, directorul tehnic ing. Ioan Maier și directorul economic Dorina Alexi.

Roman a precizat că s-a constatat existența unui personal TESA supradimensionat, secții nefuncționale din punct de vedere economic (Blaj, Sebeș și Cîmpeni) și că se consumă foarte mult combustibil, aspect pentru care ar exista două explicații: “Fie se fură, fie se pierde.”

Legat de cheltuielile defectuase a fost dat exemplul sediului companiei din Alba Iulia, un spațiu extrem de costititor, la Camera de Comerț și Industrii Alba, unde se plătește o chirie de 5.600 de lei pe lună.

Potrivit vicelui CJ Alba, în urma reorganizĂrii, vor rămâne în jur de 160 de angajați pe tot DPL-ul, cu cele trei secții, Alba Iulia, Aiud și Cîmpeni.

În concluzie, acesta a subliniat faptul că societatea din punct de vedere economic poate fi rentabilă și acest lucru se va realiza în urma reorganizării.

“Am găsit resursele financiare pentru acoperirea unei părți substanțiale din datorii, oamenii s-au dus acasă cu salariile aproape integrale și am început discuțiile pentru reorganizarea societății, pentru că acolo, din păcate, lucrurile nu merg așa cum ne-am dori.

Am făcut o analiză să vedem care sunt sunt problemele și am constat că există un personal TESA supradimensionat, am constat că există secții nefuncționale din punct de vedere economic, din acest motiv am luat decizia închiderii Blajului, la propunerea celor de la DPL, iar reduceri de personal vor fi și la Sebeș și la Cîmpeni.

Am mai constat că acolo unde sunt lucrări se consumă foarte mult combustibil și pentru acest lucru există două explicații: Fie se fură, fie se pierde. Din întreaga flotă a DPL-ului doar pe o mașină există GPS funcțional pentru a se putea monitoriza modul în care se deplasează la lucrări și pentru a putea calcula consumul de carburant.

În plus, a mai constat că la Alba Iulia se stă într-un spațiu extrem de costititor, la Camera de Comerț și Industrii Alba, unde se plătește o chirie de 5.600 de lei pe lună.

Sunt multe lucruri pe care le-am constat și există, din punctul meu de vedere un management defectuos. În DPL există o vorbă celebră. Când se dă o dispoziție, indiferent cine o primește întreabă: Da de la cine vine ?

Acolo sunt trei directori care din păcate se cam încalecă și își anulează unul altuia dispozițiile.

Se încearcă acum eficientizarea activității DPL, pentru că vrem ca societatea să funcționeze bine și vrem ca salariații care rămân să nu mai aibă problema stabilității locului de muncă și al salariului, decât dacă fac prostii.

Vor rămâne în jur de 160 de angajați pe tot DPL-ul, cu cele trei secții, Alba Iulia, Aiud și Cîmpeni.

Societatea din punct de vedere economic poate fi rentabilă și acest lucru se va realiza în urma reorganizării.

Au început să-și recupereze creanțele istorice. În două, trei luni de zile o să vedeți un alt DPL.

De la biroul economic am ceut să plece un om, din cei cinci, dacă nu au fost în stare să recupereze datoriile de la debitori de atâta timp.

De managementul DPL se ocupă cei trei directori ai societății și Consiliul de Administrație. Consiliul Județean reprezintă Adunarea Generală a Acționarilor (AGA)”, a spus vicepreședintele CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea