Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Hava – Dumitrel – PDL sunt demolatorii sportului din Alba şi risipitorii banilor publici ce trebuiau să meargă spre performanţă

Publicat

în

    Sportul din judeţul Alba şi din municipiul Alba Iulia este folosit de peste 10 ani ca unealtă electorală şi ca puşculiţă electorală de către cuplul Hava-PDL şi ceva mai recent şi de către Dumitrel-PDL la Consiliul Judeţean. Când echipele de fotbal, mai de mult, sau de baschet, cum e cazul acum, au succes, Hava şi Dumitrel vin repede să se tragă în poză, să profite la imagine. Când echipele mai au şi probleme cum e firesc în viaţa unui club, aceştia fug de rup pământul, taie finanţările şi uită ce „fani” erau odată.
Vreau să fac o clarificare înainte de orice: eu, colegii mei din PNL şi din USL vom sprijini cu adevărat şi substanţial sportul albaiulian şi din judeţ, şi la bine şi la greu, prin finanţări transparente.
Sportul din judeţ trebuie reconstruit, la propriu şi noi o vom face. Actuala conducere Hava-PDL a ruinat literalmente trei stadioane în Alba Iulia: a distrus stadionul de rugby Transloc şi l-a transformat în piaţă, a demolat stadionul Mecanica pe care Unirea a jucat primul meci oficial în 1924 şi a distrus terenul nr. 3 pentru a construi blocuri. Să nu se înţeleagă că avem ceva cu a construi blocuri, dar depine unde se fac şi cu ce cost.
Nu numai că nu a construit niciun alt stadion în Alba Iulia aşa cum i-o cerea legea, dar a minţit şi despre stadionul care încă mai stă în picioare, că îl va dota cu nocturnă, atunci când echipa Unirea mergea bine. A fost o minciună bine aleasă şi intenţionată, livrată de un practicant al manipulării, care este Hava, pentru că avea nevoie de voturi acum câţiva ani. După cum spuneam, sportul în Alba e unealtă de partid şi de campanie pentru cuplurile Hava-PDL şi Dumitrel-PDL.
Dispreţul pentru sport al acestora este uriaş şi oportunismul lor e mizerabil. Se vede asta în greaţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitrel, şi-a permis acum în 2012 să facă ironii şi să compare FC Unirea cu Progresul Fărău. Nu numai că a arătat cât „ţine” la echipa albaiuliană, dar i-a jignit şi pe inimoşii suporteri ai echipei din Farău. Îi solicităm lui Dumitrel să îşi ceară scuze public ambelor echipe şi suporterilor acestora.
Incompetenţa şi lipsa de „entuziasm” pentru sport a domnului Hava şi a partidului său de cleptomani, PDL, se văd în incapacitatea de a construi în 20 de ani o sală polivalentă care să susţină şi alte sporturi merituoase din Alba. Suntem printre puţinele municipii care nu au o astfel de sală. E ironic şi poate cumva sugestiv pentru hoţia de la noi din primărie că Hava nu a reuşit să o convingă, acum că e cu PDL la putere de 3 ani, nici măcar pe doamna Udrea să îi dea bani pentru a face o polivalentă. Probabil, ca între bandiţii versaţi, nu s-au înţeles la bani.
În actuala sală de sport stăm înghesuiţi în bănci ca animalele în staul pentru că Hava n-a fost în stare să facă măcar o sală de sport ca lumea. De ce? Ştim bine, banii oraşului, până la ultima centimă au trebuit să meargă la prietenii lui Hava de la Corint pentru a moderniza Cetatea la preţuri monstruoase, gigantice. Iar anul acesta trebuie să meargă de la buget la campania electorală a lui Hava şi PDL milioane de euro, literalmente. Administraţia Hava-PDL are un singur nume: Risipă. E o risipă însă ce va fi oprită a doua zi după alegerile locale din 2012, când noi cei din PNL şi USL vom ajunge la conducerea oraşului şi a judeţului. Din banii recuperaţi de la hoţi vom face un buget sănătos pentru o sală polivalentă şi pentru proiecte cu adevărat importante pentru oraş, precum Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană. Care, de ce nu, are şi el nevoie de o sală la nivel european pentru varii evenimente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare