Florin Roman: Hava – Dumitrel – PDL sunt demolatorii sportului din Alba şi risipitorii banilor publici ce trebuiau să meargă spre performanţă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Sportul din judeţul Alba şi din municipiul Alba Iulia este folosit de peste 10 ani ca unealtă electorală şi ca puşculiţă electorală de către cuplul Hava-PDL şi ceva mai recent şi de către Dumitrel-PDL la Consiliul Judeţean. Când echipele de fotbal, mai de mult, sau de baschet, cum e cazul acum, au succes, Hava şi Dumitrel vin repede să se tragă în poză, să profite la imagine. Când echipele mai au şi probleme cum e firesc în viaţa unui club, aceştia fug de rup pământul, taie finanţările şi uită ce „fani” erau odată.
Vreau să fac o clarificare înainte de orice: eu, colegii mei din PNL şi din USL vom sprijini cu adevărat şi substanţial sportul albaiulian şi din judeţ, şi la bine şi la greu, prin finanţări transparente.
Sportul din judeţ trebuie reconstruit, la propriu şi noi o vom face. Actuala conducere Hava-PDL a ruinat literalmente trei stadioane în Alba Iulia: a distrus stadionul de rugby Transloc şi l-a transformat în piaţă, a demolat stadionul Mecanica pe care Unirea a jucat primul meci oficial în 1924 şi a distrus terenul nr. 3 pentru a construi blocuri. Să nu se înţeleagă că avem ceva cu a construi blocuri, dar depine unde se fac şi cu ce cost.
Nu numai că nu a construit niciun alt stadion în Alba Iulia aşa cum i-o cerea legea, dar a minţit şi despre stadionul care încă mai stă în picioare, că îl va dota cu nocturnă, atunci când echipa Unirea mergea bine. A fost o minciună bine aleasă şi intenţionată, livrată de un practicant al manipulării, care este Hava, pentru că avea nevoie de voturi acum câţiva ani. După cum spuneam, sportul în Alba e unealtă de partid şi de campanie pentru cuplurile Hava-PDL şi Dumitrel-PDL.
Dispreţul pentru sport al acestora este uriaş şi oportunismul lor e mizerabil. Se vede asta în greaţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitrel, şi-a permis acum în 2012 să facă ironii şi să compare FC Unirea cu Progresul Fărău. Nu numai că a arătat cât „ţine” la echipa albaiuliană, dar i-a jignit şi pe inimoşii suporteri ai echipei din Farău. Îi solicităm lui Dumitrel să îşi ceară scuze public ambelor echipe şi suporterilor acestora.
Incompetenţa şi lipsa de „entuziasm” pentru sport a domnului Hava şi a partidului său de cleptomani, PDL, se văd în incapacitatea de a construi în 20 de ani o sală polivalentă care să susţină şi alte sporturi merituoase din Alba. Suntem printre puţinele municipii care nu au o astfel de sală. E ironic şi poate cumva sugestiv pentru hoţia de la noi din primărie că Hava nu a reuşit să o convingă, acum că e cu PDL la putere de 3 ani, nici măcar pe doamna Udrea să îi dea bani pentru a face o polivalentă. Probabil, ca între bandiţii versaţi, nu s-au înţeles la bani.
În actuala sală de sport stăm înghesuiţi în bănci ca animalele în staul pentru că Hava n-a fost în stare să facă măcar o sală de sport ca lumea. De ce? Ştim bine, banii oraşului, până la ultima centimă au trebuit să meargă la prietenii lui Hava de la Corint pentru a moderniza Cetatea la preţuri monstruoase, gigantice. Iar anul acesta trebuie să meargă de la buget la campania electorală a lui Hava şi PDL milioane de euro, literalmente. Administraţia Hava-PDL are un singur nume: Risipă. E o risipă însă ce va fi oprită a doua zi după alegerile locale din 2012, când noi cei din PNL şi USL vom ajunge la conducerea oraşului şi a judeţului. Din banii recuperaţi de la hoţi vom face un buget sănătos pentru o sală polivalentă şi pentru proiecte cu adevărat importante pentru oraş, precum Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană. Care, de ce nu, are şi el nevoie de o sală la nivel european pentru varii evenimente.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

Oreste 5 februarie 2012 at 19:05

De ce cand apar liberali mai nou in ziarul Unirea nimeni nu are curajul sa semneze articolele.Oare sunt bagate pe cat de noul actionar majoritar de semneaza Autor: Redactia Ziarului „Unirea”

mariana 5 februarie 2012 at 20:29

oare sa fie oreste al meu?Cel mic , caruia nu pot sa ii pun litera mare de inceput al unui nume propriu???oreste de la hotel hermes , aproape de piata cetate?fiul lui burian…fostul securist???astept confirmarea…

5 februarie 2012 at 21:24

Nu ne spui si noua cine este acel actionar majoritar la care faci referiere ?

mr 5 februarie 2012 at 19:29

ajuta-l doamne ca e bolnav psihic. limbajul este la nivelul lui de cultura. n-avem ce sa-i cerem. dar atata ura n-am vazut la un om normal. daca fotbalul nu mai prezinta interes se va investi de CL in ceva ce merita. e normal nu cheltui bani pe ce nu se vede.

alcoolist 5 februarie 2012 at 19:58

Cine e asta? unde a fost pana acum? ce a facut pt. oras? N-am auzit de el? A fost internat undeva pana acum? Cred ca recidiveaza

iosca 5 februarie 2012 at 20:00

ups!!!! ti-a ziso!

cineva 5 februarie 2012 at 20:00

cei doi de mi sus au dreptate acum a aparut roman in zia, care nu stie numai sa spuna „”trioul Hava-Dumitrel-PD-L a distrus cutare” de parca roman ar fii aparatorul albaiulienilor care le vrea numai binele, vezi Doamne!!el vrea doar sa ajunga la putere ca se muste si el din ciolan!

HH 5 februarie 2012 at 20:31

Cand te gandesti ca acest limbric se vrea parlamentar te apuca groza. Ar fi pacat ca USL sa puna pe liste aceleasi tipuri de gunoaie intelectuale asa cum a facut-o PD-L in 2008.

ioana 5 februarie 2012 at 21:30

pt. HH Nu vrea parlamentar, vrea presedinte de Consiliu judetean, deci, si-a inceput campania

HH 5 februarie 2012 at 21:57

Astia de la USL vreau ca Dumitrel sa castige inca un mandat ?

mr 5 februarie 2012 at 21:32

nu pot sa cred

Aurelian 5 februarie 2012 at 22:19

Ce imi place, e ca forumistii au trecut peste „scarba”, de a raspunde, si al contra pe Piticul Atomic pe forum, si acum, ii da replici acide. Principalii finantatori ai Clubului de football Unirea au fost Gal si Dobra, ca daca prindeau pe cate unul ca nu isi platea cinstit impozitele il trimiteau sa „cotizeze”, la Unirea, dar acum si-a „bagat Dracu coada”, si a fost priponit Dobra, iar Gal a intrat in sperieti. Cred ca de aici vine si supararea Piticului Atomic, ca nu il mai „iarta” nimeni de la plata impozitelor, cu cotizatii „benevole”, la Unirea!

Vinteler 6 februarie 2012 at 9:34

Buzatu asta ce tot injura PD-leul ca doar multi liberali au fugit la PD sau a uitat cand sustineau un singur candidat la presidentie in alianta CDR sau DA iar acum USL ?!

ardeleanul34 7 februarie 2012 at 11:12

Iarasi va deranjeaza faptul ca Domnul Roman spune doar adevarul???
Din cate se vede prin comentarii se pare ca da.Oricum din orasul Alba-Iulia si Judetul Alba se va alege praful daca tot asa va fi condus si nu apare vreo schimbare.

Numai de bine 7 februarie 2012 at 12:19

Frati portocalii si din nou sa nu uitati ca mai aveti 10 % in sondajele nationale iar barca voastra ia apa la greu.In ritmul asta nu mai prindeti nici localele. In rest numai de bine

Comentariile sunt oprite