Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Hava – Dumitrel – PDL sunt demolatorii sportului din Alba şi risipitorii banilor publici ce trebuiau să meargă spre performanţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Sportul din judeţul Alba şi din municipiul Alba Iulia este folosit de peste 10 ani ca unealtă electorală şi ca puşculiţă electorală de către cuplul Hava-PDL şi ceva mai recent şi de către Dumitrel-PDL la Consiliul Judeţean. Când echipele de fotbal, mai de mult, sau de baschet, cum e cazul acum, au succes, Hava şi Dumitrel vin repede să se tragă în poză, să profite la imagine. Când echipele mai au şi probleme cum e firesc în viaţa unui club, aceştia fug de rup pământul, taie finanţările şi uită ce „fani” erau odată.
Vreau să fac o clarificare înainte de orice: eu, colegii mei din PNL şi din USL vom sprijini cu adevărat şi substanţial sportul albaiulian şi din judeţ, şi la bine şi la greu, prin finanţări transparente.
Sportul din judeţ trebuie reconstruit, la propriu şi noi o vom face. Actuala conducere Hava-PDL a ruinat literalmente trei stadioane în Alba Iulia: a distrus stadionul de rugby Transloc şi l-a transformat în piaţă, a demolat stadionul Mecanica pe care Unirea a jucat primul meci oficial în 1924 şi a distrus terenul nr. 3 pentru a construi blocuri. Să nu se înţeleagă că avem ceva cu a construi blocuri, dar depine unde se fac şi cu ce cost.
Nu numai că nu a construit niciun alt stadion în Alba Iulia aşa cum i-o cerea legea, dar a minţit şi despre stadionul care încă mai stă în picioare, că îl va dota cu nocturnă, atunci când echipa Unirea mergea bine. A fost o minciună bine aleasă şi intenţionată, livrată de un practicant al manipulării, care este Hava, pentru că avea nevoie de voturi acum câţiva ani. După cum spuneam, sportul în Alba e unealtă de partid şi de campanie pentru cuplurile Hava-PDL şi Dumitrel-PDL.
Dispreţul pentru sport al acestora este uriaş şi oportunismul lor e mizerabil. Se vede asta în greaţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitrel, şi-a permis acum în 2012 să facă ironii şi să compare FC Unirea cu Progresul Fărău. Nu numai că a arătat cât „ţine” la echipa albaiuliană, dar i-a jignit şi pe inimoşii suporteri ai echipei din Farău. Îi solicităm lui Dumitrel să îşi ceară scuze public ambelor echipe şi suporterilor acestora.
Incompetenţa şi lipsa de „entuziasm” pentru sport a domnului Hava şi a partidului său de cleptomani, PDL, se văd în incapacitatea de a construi în 20 de ani o sală polivalentă care să susţină şi alte sporturi merituoase din Alba. Suntem printre puţinele municipii care nu au o astfel de sală. E ironic şi poate cumva sugestiv pentru hoţia de la noi din primărie că Hava nu a reuşit să o convingă, acum că e cu PDL la putere de 3 ani, nici măcar pe doamna Udrea să îi dea bani pentru a face o polivalentă. Probabil, ca între bandiţii versaţi, nu s-au înţeles la bani.
În actuala sală de sport stăm înghesuiţi în bănci ca animalele în staul pentru că Hava n-a fost în stare să facă măcar o sală de sport ca lumea. De ce? Ştim bine, banii oraşului, până la ultima centimă au trebuit să meargă la prietenii lui Hava de la Corint pentru a moderniza Cetatea la preţuri monstruoase, gigantice. Iar anul acesta trebuie să meargă de la buget la campania electorală a lui Hava şi PDL milioane de euro, literalmente. Administraţia Hava-PDL are un singur nume: Risipă. E o risipă însă ce va fi oprită a doua zi după alegerile locale din 2012, când noi cei din PNL şi USL vom ajunge la conducerea oraşului şi a judeţului. Din banii recuperaţi de la hoţi vom face un buget sănătos pentru o sală polivalentă şi pentru proiecte cu adevărat importante pentru oraş, precum Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană. Care, de ce nu, are şi el nevoie de o sală la nivel european pentru varii evenimente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea