Florin Cîţu: Ratele se suspendă la cerea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020

Ministrul finanţelor, Florin Cîțu, a anunţat joi că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului, pentru o perioadă până la nouă luni, dar durata suspendării nu va depăși data de 31.12 2020, iar solicitarea se poate face până la sfârșitul stării de urgență. Cîţu a precizat că măsura îi privește pe cei care au fost afectați „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Pot să beneficieze de această ordonanță și persoanele fizice și cele juridice care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Se suspendă la cerea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

INFORMARE COVID-19

Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc doar să suspende doar pe o perioadă de o lună, două sau trei luni.

Suspendarea plății se acordă doar debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia de COVID-19. Este o plajă largă de persoane fizice care vor putea să acceseze această facilitate.

Cererile se vor putea face cel mai târziu până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României”, a spus Cîțu.

sursa: antena3.ro digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...