Fiul lui Nicolae Furdui Iancu, Tudor, a câștigat marele premiu de 5000 de euro la un festival internațional de folclor

Albaiulianul Tudor Furdui, fiul celui mai apreciat interpret de muzică populară din țară, Nicolae Furdui Iancu, a câştigat marele premiu, în valoare de 5000 de euro, în cadrul celei de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, organizat în acest weekend  la Brăila.

Tudor FurduiEste unul dintre cele mai importante premii câștigate până acum de tânărul artist, care confirmă încă odată că este un demn urmaș al numelui de Furdui.

Premiul II în valoare de 3.000 de euro a ajuns în Serbia, iar  premiul III de 1.500 de euro, la Târgu Jiu. Pe lângă aceste premii, organizatorii au mai acordat 3 menţiuni a câte 500 de euro şi 5 premii speciale.

Festivalul a reunit 34 de concurenţi din România, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Cehia, Croaţia şi Slovacia. Acompaniamentul instrumental a fost asigurat de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, care a a avut o evoluţie spectaculoasă. Prezentatoarea evenimentului a fost Iuliana Tudor, de la TVR.

Juriul a fost format din  Elise Stan, președinte și membrii Niţă Frăţilă – profesor universitar din Serbia, Doina Isfanoni-doctor muzicolog , dr. Daniela Gibescu, Iosif Zifceac- reprezentant al departamentului Cultural al Ambasadei Slovaciei la Bucureşti, Oana Petrică în calitate de director adjunct al Institutului Naţional al Patrimoniului şi Petrică Gogu. A contat în specuial autenticitatea pieselor, a costumelor şi dificultatea melodiilor interpretate.

 sursa foto www.obiectivbr.ro

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...