Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

im-clain-blaj-2Luni, 12 septembrie a.c., în  răcoarea plăcută a dimineții de toamnă, curtea Colegiului Național ,,I. M. Clain” Blaj  s-a arătat neîncăpătoare pentru elevii și cadrele didactice prezente la începerea festivității noului an școlar, unde au  participat, cu emoție, și numeroși părinți și bunici.

Pentru început s-a ținut o rugăciune de binecuvântare de către reprezentanții celor două culte: pr. prot. greco – catolic Ioan Fărcaș și pr. ortodox Vasile Benchea. A urmat cuvântul domnului director, prof. Ioan Tomoiagă, adresat mai ales proaspeților școlari din clasele pregătitoare, elevilor din clasele a V-a și bobocilor primului an de liceu. Acesta a urat tuturor  un an școlar prosper, în care,, să încununăm colegiul nostru cu importante distincții, aprecieri și mândria de a studia la una dintre cele mai importante școli ale județului!”. De asemenea, le-a dorit  succes elevilor din clasele terminale pe care examenele naționale să îi călăuzească acolo unde își doresc. În continuare, doamna dir. adj., prof. Rodica Jeican,  a prezentat mesajul inspectorului școlar general al ISJ Alba, Marcela Dărămuș.

La eveniment a fost prezentă și doamna viceprimar, prof. Mureșan Livia, care a dat citire mesajului domnului primar, ec. Gheorghe Valentin Rotar. Acesta și-a exprimat încrederea în realizarea unui învățământ de calitate prin munca elevilor și dăruirea profesorilor, asigurând în continuare sprijinul primăriei și al comuim-clain-blajnității locale pentru realizarea viitoarelor proiecte școlare. Un alt invitat a fost comisarul șef Low Tiberiu, comandantul Poliției Mun. Blaj, care a evidențiat faptul că există o bună colaborare între cele două instituții, obiectivul principal fiind realizarea unui climat de siguranță atât în  incinta colegiului, cât și în zona adiacentă acestuia.

Tot în cadrul ceremoniei, a ținut un emoționant discurs reprezentanta elevilor, Veronica Isailă, dorindu-le colegilor ,,ca oboseala orelor de muncă să fie alungată de plăcerea studiului, iar amintirile acestui eveniment să fie primite cu drag în suflet și păstrate acolo pentru totdeauna!

Cu ocazia bicentenarului comemorativ al corifeului Școlii Ardelene, Gheorghe Șincai, parafrazăm cuvintele marelui om de cultură, care a înființat la Blaj Școala normală de învățători și peste 300 de școli sătești cu predare în limba română, adresând un sincer îndemn tinerei generații: ,,Pui de Romani, purtați-vă bine și nu uitați și pe Șincai!”, a transmis purtătorul de cuvânt al colegiului, prof. dr. Claudia Oancea-Raica. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea