Rămâi conectat

Actualitate

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații. Concluziile oamenilor de știință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spre deosebire de bărbaţi, femeile au nevoie de mai mult somn, pentru că ele se pot confrunta cu mult mai multe probleme fizice şi psihice dacă nu au o rutină adecvată de odihnă, arată un studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord.

somn-femeieOamenii de ştiinţă arată că dacă nu reuşesc să doarmă suficient, femeile riscă să se îmbolnăvească de inimă, depresie sau pot să ajungă chiar la dereglări psihice.

Studiul realizat de doctorul în psihologie clinică Michael Breus a analizat diferenţele dintre bărbaţi şi femei în relaţie cu nevoia de somn, apreciind comportamentul lor atunci când nu s-au odihnit suficient. Potrivit lui Breus, experimentul a indicat diferenţe de manifestare între cele două genuri.

„Am descoperit faptul că femeile se confruntă într-o mai mare măsură cu depresia, furia şi că sunt mult mai ostile pe perioada dimineţii, în comparaţie cu bărbaţii”, este concluzia la care a ajuns Breus, alături de ceilalţi cercetători de la Universitatea Duke, în cadrul studiului.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că femeile îşi folosesc creierul mai mult decât bărbaţii, motiv pentru care ele nici nu se pot odihni prea bine.

„Una dintre funcţiile somnului este să permită creierului să se refacă după ziua precedentă. În timpul unui somn profund, cortexul – acea parte a creierului responsabilă cu gândirea, memoria, limnajul şi alte funcţii cognitive, se dezactivează şi intră într-un stadiu de recuperare”, explică Jim Horne, expert în cadrul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough din Anglia, într-un articol publicat în The Australian.

Cercetătorul Horne a explicat şi că femeile tind să facă mai multe lucruri simultan, sunt extrem de flexibile şi tocmai din acest motiv îşi pun la lucru creierul ceva mai mult decât bărbaţii. Concluzia lui Horne este aceea că dacă bărbaţii şi-ar folosi într-o mai mare măsură creierul şi aceştia ar avea mai multă nevoie de odihnă.

Argumentele aduse de Breus în studiul său şi al colegilor lui, legat de faptul că femeile au nevoie de mai mult somn, este acela că lipsa odihnei are efecte negative şi asupra tenului. Un articol publicat anul acesta de către cercetătorii de la Case Western Reserve University School of Medicine demnostrează acelaşi lucru, arătând legătura dintre lipsa somnului şi îmbătrânirea pielii, bolile de inimă, colesterol ridicat, riscul de atacuri cerebrale şi problemele psihice.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea