Rămâi conectat

Actualitate

Femeie din Alba infectată cu COVID-19, CERCETATĂ penal după ce a refuzat să fie internată la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

In decursul zilei de 19 august, o femeie confirmată cu COVID-19 a început să fie cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a refuzat să fie transportată pentru internare la spital.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a transmis că la data de 19 august 2020 a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 2132/P/2020 având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.

Potrivit procurorilor, în data de 10 august 2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, o persoană de sex feminin a refuzat transportul cu echipajul de ambulanţă şi internarea pentru o perioadă de 48 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – Secţia Boli Infecţioase, deşi a fost confirmată pozitiv cu coronavirusul COVID-19 prin decizia Direcţiei de Sănătate Publică.

”Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat Parchetul din Alba Iulia.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea