Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Familia şi prietenii nu renunţă să-l caute pe Mihai Muncuş Nagy. Kinga Muncuş Nagy: „Nu voi renunţa să-l caut pe Mihai toată viaţa”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Familia şi apropiaţii tânărului biolog dispărut în apele Pacificului la începutul acestei săptămâni nu pot accepta ideea că autorităţile neozeelandeze au oprit căutările după doar trei zile şi că au renunţat să încerce să-l mai găsească. Ei intenţionează să strângă bani pentru a angaja o firmă privată din Noua Zeelandă care să continue să-l caute pe Mihai, viu sau mort.

Apropiaţii lui Mihai Muncuş Nagy au solicitat deja Ambasadei României în Australia să facă demersuri pe lângă autorităţile neo-zeelandeze pentru reluarea căutării tânărului iar în paralel încearcă să identifice o firmă care să reia căutările, în cazul unui răspuns negativ din partea autorităţilor. „Aşteptăm răspuns de la ambasadă. În cazul în care autorităţile nu vor relua căutările suntem hotărâţi să facem tot posibilul pentru a-l găsi noi, prin intermediul unei firme specializate de acolo. Încercăm să aflăm la cât s-ar putea ridica costurile unei astfel de operaţiuni şi apoi vom demara o campanie pentru a strânge aceste fonduri. Suntem încrezători că sunt mulţi cei care vor să ne ajute să-l găsim pe Mihai”, a declarat pentru ziarul „Unirea” Petru Moisa, prieten de familie cu Mihai

Kinga Muncuş Nagy: „Îl voi căuta pe Mihai toată viaţa”

Femeia aşteaptă să fie îndeplinite toate formalităţile pentru a putea pleca pe Insula Raoul pe urmele soţului său. „Aştept să fiu contactată de cei de acolo care se ocupă de toate formalităţile, viză, bilet de avion şi tot restul. Nu voi renunţa să-l caut pe Mihai toată viaţa. Până nu-l voi vedea mort, nu voi înceta să sper că Mihai e în viaţă”, a spus Kinga Muncuş Nagy pentru ziarul „Unirea”.

Ea crede că odată ajunsă în locurile paradisiace dar pline de capcane de pe insula Raoul din Pacific în care soţul său şi-a dorit atât de mult să ajungă, îşi va da seama dacă Mihai mai este sau nu în viaţă. „Aşa cum i-am găsit verigheta în pădure, sub frunze, după ce crezuse că a pierdut-o, tot aşa am credinţa că odată ajunsă pe insulă îmi voi da seama ce s-a întâmplat cu soţul meu”, crede Kinga.

Întrebări fără răspuns

Tânăra a spus că îşi doreşte să plece în locul de unde a dispărut soţul său pentru a afla nişte răspunsuri. „Sunt lucruri pe care încă nu mi le pot explica. Nu îmi explic cum, după trei zile de la dispariţia lui Mihai, cei de acolo au spus că au găsit geaca sa pe stâncile de pe care se presupune că a căzut. Apoi, s-a făcut o simulare profesională pe calculator ale cărei rezultate au arătat că valurile ar fi trebuit să aducă înapoi pe stânci orice lucru. Şi atunci, unde este trupul lui Mihai dacă el s-a înecat?! Mai ales că m-am interesat, am vorbit cu mai mulţi specialişti care mi-au spus că nu e posibil să fi fost mâncat de rechini pentru că în acele ape vieţuieşte o specie fitofagă de rechini, care se hrănesc cu un soi de plante. Chiar şi Mihai m-a asigurat că acei rechini nu sunt periculoşi când eu îmi exprimam îngrijorarea şi îi spuneam să nu se scalde în ocean”, a mai spus Kinga.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea