Rămâi conectat

Ştirea zilei

Escrocheria de la CEC Zlatna: Elena Meteșan rămâne în arest încă 30 de zile – Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, vineri, contestația Elenei Meteșan, fostă angajată la CEC Zlatna cercetată, împreună cu sora sa, pentru delapidare în formă continuată și înșelăciune, la măsura prelungirii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, dispusă de Tribunalul Alba.

hotarare judecator”Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpata Meteşan Elena împotriva încheierii penale nr. 170 din 04 octombrie 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul nr. 3762/107/2016. În temeiul art. 275 alin. 2) C.pr.pen. obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei”, se arată în minuta publicată pe portalul Curții de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Alba a admis, în data de 4 octombrie 2016, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, astfel că Elena Meteșan va petrece următoarea periodă după gratii, respectiv până în data de 8 noiembrie 2016.

Reamintim că Elena Meteșan a fost reținută și apoi arestată preventiv la mijlocul lunii septembrie, după ce poliţiştii de la IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat percheziţii domiciliare în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la locuinţele aflate în propietatea sa și a surorii sale, Victoria Popa.

CITEȘTE ȘI: Escrocheria de la CEC Zlatna – ”Faptele inculpatei au provocat tulburare în rândul persoanelor păgubite…” – Motivarea Curții de apel Alba Iulia pentru menținerea arestării preventive a Elenei Meteșan

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, cele două angajate ale agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit. Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Instanța a decis ca Elena Meteșan să fie cercetată în stare de arest preventiv motivând că astfel se înlătură un pericol concret pentru ordinea publică, deoarece ”Faptele inculpatei au creat o adevărată stare de insecuritate cu privire la integritatea depozitelor bancare, atât la nivel local cât şi la nivel naţional, provocând tulburare în rândul persoanelor păgubite, acestea fiind dispuse să recurgă la măsuri extreme pentru a li se face dreptate şi a-şi recupera prejudiciile”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea