Rămâi conectat

Actualitate

Elevii şi personalul din școli, testați anti-Covid de două ori pe săptămână: Anunțul ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii şi personalul din școli, testați anti-Covid de două ori pe săptămână: Anunțul ministrului Educației

Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care a precizat la Digi24 că frecvenţa testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi şi întreg personalul din instituţiile de învăţământ.

Ministrul a precizat că va fi necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut de personal medical. Au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenţei fizice aparţine Consiliilor de Administraţie ale şcolilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puţin 60% a personalului. În cazul unităţilor cu o rată de vaccinare sub 60%, cursurile nu vor putea fi reluate cu prezenţă fizică.

Cîmpeanu a spus că 54% din şcoli au o rată de vaccinare de cel puţin 60%, dar că există unităţi de învăţământ cu rate de vaccinare de 12%, de 27%, sau un liceu sanitar cu o rată de vaccinare de 37%. Pe de altă parte, există licee bucureştene cu rate de 80% şi peste, a adugat ministrul.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea