Rămâi conectat

Societate

Elevii din Cugir instruiţi să nu cadă victimă traficului de persoane

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu mai reprezintă pentru nimeni ceva nou că traficul de persoane este un fenomen complex al zilelor noastre, un fenomen subteran cu dimensiuni globale, vinovat de producerea a milioane de drame omeneşti. În România, spre exemplu, victimele sunt racolate cu predilecţie din rândul fetelor şi tinerelor femei cu vârste cuprinse între 13 şi 33 de ani – un sfert sunt minore, peste jumătate au vârste cuprinse între 18 – 23 ani.
Având în vedere gravitatea acestui fenomen şi a faptului că tot mai multe tinere devin victime ale traficului de persoane, plecând în străinătate, fiind sechestrate, ameninţate, abuzate, adevărate sclave ale traficanţilor, şcoala cu clasele I – VIII nr. 3 Cugir a iniţiat un interesant demers care să prevină cazuri din cele prezentate. În parteneriat cu Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei şi Casa de Cultură din Cugir, conducerea şcolii, prin director prof. Horea Rotche şi consilier educativ, prof. Luminiţa Ciubotaru, au elaborat proiectul „Micii infractori şi comportamentul indezirabil” care vizează elevi cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani, cadre didactice. Se doreşte prin acest demers întărirea legăturii şcolii cu instituţiile statului, combaterea actelor de violenţă, informarea elevilor cu privire la traficul de persoane, prevenirea faptelor de natură contravenţională în mediul şcolar. Pornind de aici, a fost organizată miercuri la Casa orăşenească de cultură Cugir, o dezbatere amplă la care au luat parte peste 160 de elevi implicaţi în proiect, precum şi cadre didactice ale şcolii.
Prin intermediul partenerilor, reprezentantul Jandarmeriei Alba, căpitan Cosmin Jurcoveţ, dar şi al invitaţilor Iuliana Leah, insp. în cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de persoane, Centrul Regional Alba Iulia, al insp. de prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Alba, Claudia Airini, a avut loc nu doar o dezbatere ci şi un transfer real de experienţă dinspre parteneri spre elevi. De un interes special s-a bucurat filmul documentar „Decizia îţi aparţine” pus la dispoziţie de Inspectoratul Jandarmeriei. La manifestare a luat parte prof. Rodica Florea – viceprimarul oraşului Cugir.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Cele mai frumoase mesaje de primăvară 2024. Trimite şi tu un MESAJ, o FELICITARE, un SMS de Mărţişor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase felicitări de primăvară și mesaje de 1 Martie 2024. Mesaje de mărțișor pentru: prieteni, iubit(ă), fete, mame, colegi, profesori. Scurte urări haioase și amuzante care pot fi transmise prin SMS de 1 martie. Primăvara „bate” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru a transmite MESAJE DE 1 MARTIE celor dragi. Dacă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea