Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii ar putea avea acces gratuit la muzee, concerte și spectacole. Deputat USR: „60% dintre români nu citesc, nu se duc la muzee”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii ar putea avea acces gratuit la muzee, concerte și spectacole. Deputat USR: „60% dintre români nu citesc, nu se duc la muzee”

Elevii ar putea avea privilegiul de a explora muzee, concerte, spectacole, şi alte evenimente culturale şi sportive fără a plăti niciun bănuț, în conformitate cu un proiect de lege propus în Parlament de Filip Havârneanu, un deputat al USR.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Într-o lume aflată în pericol din cauza lipsei de modele, mediile de învățare informală, cum ar fi muzeele și alte instituții culturale, ar trebui să fie accesibile elevilor, oferindu-le șansa de a se familiariza cu idei noi, descoperiri din trecut, știință, artă, și alte oportunități educaționale, fără nicio barieră financiară. În era actuală, în care tinerii și copiii sunt captivi în lumea internetului și a jocurilor online, instituțiile culturale și muzeele trebuie să-și extindă misiunea și să găsească modalități de a face ceea ce oferă mai atrăgător și mai constant în viața fiecărui elev,” a afirmat deputatul USR Filip Havârneanu într-un comunicat de presă al partidului, conform News.ro.

Propunerea USR vizează o modificare a Legii învățământului preuniversitar (198/2023) pentru a asigura acces gratuit pentru elevi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, filme, și alte manifestări culturale și sportive organizate de instituțiile publice.

De asemenea, proiectul prevede că elevii români din străinătate, care sunt bursieri ai statului român, vor putea beneficia de gratuitate.

Oferta de acces gratuit pentru elevi reprezintă o investiție în educația lor viitoare și, în același timp, o oportunitate oferită societății românești, care se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de cultură. Potrivit statisticilor, 60% dintre români nu citesc, nu vizitează muzee sau nu merg la filme.

În plus, majoritatea bibliotecilor școlare și cele de cartier, care au reprezentat baza pentru alfabetizarea culturală, au fost închise după Revoluție, potrivit sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea