Rămâi conectat

Actualitate

Elena Udrea promite că nu există riscul să fugă din țară. ,,Acum mă lupt și pentru copil, am o responsabilitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Curtea de Apel București va judeca astăzi, 5 martie, solicitarea DNA de a o plasa pe Elena Udrea sub control judiciar, pentru a evita ca aceasta să părăsească țara înainte de a primi o sentință definitiva.

Pe 2 martie, Curtea de Apel București (CAB) a stabilit că Elena Udrea este vinovată de infracţiuni de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu la alegerile din 2009 și a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă întorceam de acum doi ani. Plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței. Decizia din Gala Bute a fost ilegală. Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu se pune problema să fie vreun risc să plec undeva, cât timp mi-am asumat să vin în România”, a declarat Elena Udrea în fața Curții de Apel București (CAB), înainte de a intra în sala de judecată.

,,Nicio instanță nu poate să mențină solutia de la fond. Este dreptul meu să contest decizia care s-a dat și asta voi face. Sunt un om liber, am un copil, vreau sa îmi cresc copilul în libertate”

„Condamnarea s-a făcut asupra unui copil. Acum nu mai sunt singură ca acum 5 ani, când mă luptam ca un haiduc, acum mă lupt și pentru copil, am o responsabilitate. Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Tatăl acelei fetițe ucise de șoferița beată a blestemat judecătoarea care a eliberat-o. Sunt emoțiile unor oameni, ale unor oameni care au în grijă și un copil, nu este ușor deloc.”

Pe 4 martie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut la CAB luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Elena Udrea, pentru a o împiedica să plece din România, conform portalului instanțelor de judecată. Solicitarea DNA a avut la bază trecutul Elenei Udrea care, în februarie 2018, cu patru luni înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în dosarul „Gala Bute”, a plecat în Costa Rica.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea