Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elena Ignat rămâne la conducerea Școlii ”Avram Iancu” Alba Iulia. Situația la Liceul Sportiv, Colegiul Militar și ”Dorin Pavel”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ISJ Alba01Elena Ignat a promovat concursul pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia cumulând 140 de puncte la cele trei probe: testul grilă, evaluarea CV-ului și prezentarea ofertei manageriale.

La Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia rămâne director Nicușor Marcu și el după ce a promovat concursul organizat de Ministerul Educației cu 135 de puncte.

La Colegiul Militar Mihai Viteazul ”Alba Iulia”, Dorina Trifon a fost declarată promovată pentru funcția de director adjunct, cumulând 144 de puncte, în vreme ce funcția de director adjunct la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia va fi ocupată de Radu Câmpeanu, el cumulând 134 de puncte

Alți candidați care au promovat:

Mălin Dumitru – director Palatul Copiilor

Silvia Marcu – director Club Sportiv Școlar Blaj

Ianc Mirela – director adjunct la Școala ”Avram Iancu” Alba Iulia

Laura Mihaela Fotin – director Grădinița cu Program Prelungit Nr.13 Alba Iulia

Simona Marcela Todoran – director adjunct la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Maria Ludușan – director Grădinița cu Program Prelungit Nr.8 Alba Iulia

punctaje01

elena-ignat01Imediat după ce a primit rezultatul, Elena Ignat a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj: ”Am incheiat, cu SUCCES, concursul pentru ocuparea postului de director. A fost un concurs organizat in graba, intr-o perioada total nepotrivita, dupa o metodologie discutabila, cu multe ajustari si schimbari de procedura in timpul jocului…Dar a trecut!
Urmeaza o perioada in care voi continua sa ma dedic, impreuna cu echipa, pentru binele copiilor scolii noastre si pentru a produce schimbarile necesare in educatie. Vom continua, impreuna cu familiile elevilor, sa facem cele mai utile proiecte pentru ca Scoala ,,Avram Iancu” sa ramana un reper la nivelul comunitatii noastre.
Am decis, de asemenea, ca este momentul sa iau atitudine la toate nedreptatile si aberatiile care se vor produce in sistem de azi inainte. Cred ca schimbarea sistemului trebuie facuta din interior, de oameni cu experienta si responsabili.
Prin profesia pe care o fac cu dedicatie si responsabilitate ma simt un om implinit ! Multumesc elevilor si colegilor care imi dau sansa de a fi utila in fiecare zi!”, a scris Elena Ignat.

Toți candidații au susținut proba scrisă a concursului în 12 octombrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se desfășoară în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, dascălii fiind programați în zile diferite.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.

În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.

Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.

Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video. 

„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea